Cine va primi "tichetul anticriză" de 1.000 de lei la Sectorul 1. Explicațiile lui Clotilde Armand
Postat la: 04.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că proiectul privind acordarea "tichetelor anticriză", de 1.000 de lei, a fost pus în dezbatere publică, de acestea urmând să beneficieze circa 208.000 de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1.
„Am pus astăzi în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare persoană majoră care are domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1. După calculele specialiştilor din Primărie, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane. Bugetul estimat este de 208 milioane lei. Sunt bani pe care i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administraţii locale către firmele de partid. Fiecare cetăţean din Sectorul 1 va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute de noi şi poate estima care a fost dimensiunea corupţiei pe care am găsit-o aici", a arătat Clotilde Armand, joi, într-o postare pe Facebook.
Tichetul valoric va putea fi folosit exclusiv pentru achiziţionarea de: echipamente, soluţii, materiale şi servicii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, îmbunătăţirea eficienţei energetice a echipamentelor, inclusiv a aparatelor electrocasnice, instalarea de surse de energie regenerabilă locale, precum şi pentru certificarea performanţei energetice a clădirilor.
"Pentru evitarea oricărui dubiu, tichetul va putea fi folosit de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuinţe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiştii administraţiei locale, prin locuinţă colectivă se înţelege "un grup de locuinţe/apartamente având mai mulţi proprietari diferiţi, amplasate într-o singură construcţie rezidenţială (bloc, casă etc)". Înscrierea în acest program se va face prin accesarea unei aplicaţii informatice („Platforma") care urmează să fie disponibilă pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 1. Toate detaliile privind înscrierea sunt detaliate amănunţit şi sunt disponibile în conţinutul regulamentului supus dezbaterii publice", a precizat Clotilde Armand.
Ea a prezentat condiţiile acordării acestor tichete şi a explicat că se pot înscrie în acest program persoanele care:
a) Au vârsta de minimum 18 ani împliniţi la data înscrierii în Platformă.
b) Sunt cetăţeni români sau cetăţeni membri ai unui stat membru al Uniunii Europene şi au, după caz: (I) domiciliul în Sectorul 1 al Municipiul Bucureşti la data înscrierii sau (II) au reşedinţa în Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti la data înscrierii, după cum rezultă din viza de flotant aplicată cel târziu la data de 01.11.2022.
c) Au un buletin/carte de identitate valabil/ă în momentul înscrierii în Platformă.
d) Nu au calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, de Primar sau de Viceprimar al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv, cu acesta/aceasta, în momentul transmiterii solicitării de înscriere.
Perioada de înscriere este de maxim 6 luni calendaristice de la data intrării în vigoare a Măsurilor, în limita bugetului alocat. Carnetele de tichete vor fi expediate prin poştă/curier la adresele de domiciliu/ reşedinţă/ corespondenţă ale Participanţilor, cu semnătura de primire pe Scrisoarea de transport. Important: un participant la acest program nu poate cumula mai multe carnete de tichete, acesta fiind beneficiarul unui singur carnet de tichete.
Tichetul este utilizabil exclusiv de către Beneficiar, în baza actului de identitate, în limita valorii acestuia, în perioada de valabilitate a tichetului. Tichetul nu este transmisibil. Măsurile se vor aplica până la data de 15 Noiembrie 2023.
Este interzisă folosirea tichetelor în scopul achiziţionării altor bunuri sau servicii decât cele prevăzute în Regulament, precum şi vânzarea acestora către terţe persoane fizice sau juridice.
Potrivit primarului, tichetele vor putea fi folosite numai la operatorii economici prevăzuţi în lista care va fi afişată pe Platforma online, fiind descrise condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un operator economic pentru a participa la acest proiect.
Regulamentul va sta în dezbatere publică 30 de zile lucrătoare, potrivit legii, până în 14 decembrie 2022.
Persoanele interesate, societatea civilă, specialiştii în domeniul energiei pot trimite propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare, privind acest proiect de act normativ, până în data de 14 noiembrie 2022 pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro, prin poştă (Bulevardul Banu Manta nr. 9, Sectorul 1, Bucureşti) sau pot fi depuse la Registratura Generală a Primăriei Sectorului 1.
"Consilierii locali PNL şi PSD au distrus principalul program de combatere a crizei energetice pe care l-am elaborat. Este vorba despre proiectul "Termoficare de la Soare" căruia i-au redus aplicabilitatea la două blocuri. Pentru că nu puteam să las cetăţenii Sectorului 1 să facă faţă singuri celei mai mari crize energetice cu care se confruntă Europa si să fie astfel victimele jocurilor politice meschine făcute de către consilierii PNL şi PSD, am elaborat această măsură anticriză", a susţinut Clotilde Armand.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ard ca paiele! Grupul Hertz nu știe ce să mai facă pentru a scăpa de mașinile electrice Tesla din flota sa. Compania vinde vehiculele la jumătate de preț
Decizia Hertz de a achiziționa 100.000 de mașini electrice Tesla a avut urmări deosebit de proaste pentru companie. Dar nu și pentru unii cumpărători, potrivit Daily Mail.
-
Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a anulat toate deplasările din următoarele două săptămâni după ce a contractat o formă gravă de pneumonie.
-
Florin Piersic trăiește la o mănăstire: A dat medicii de top pe expertiza unui preot! VIDEO
Actorul Florin Piersic a ajuns la mănăstire. După ce anul trecut a fost internat în mai multe spitale din România, acolo unde a fost operat și mai apoi a contractat o infecție, Florin Piersic a ajuns să dea specialiștii în medicină pe un preot, despre care spune că l-a pus la propriu pe picioare.
-
Florin Călinescu pune tunurile pe președintele Iohannis și pe politicienii români și acuză că toți luptă doar pentru bani
Actorul Florin Călinescu, care a avut de-a lungul timpului câteva tentative de a face politică la nivel mare, cere cu vehemență demisia celor care se află în fruntea instituțiilor statului, care, susține el, în loc să apere poporul român, au provocat această rafală de abuzuri inadmisibile.
-
Verdictul unui studiu extrem de eficient: Cea mai mare greșeală legată de micul dejun pentru cei care vor să slăbească
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei de mult timp de către nutriționiști, iar un studiu nou prezintă beneficii clare pentru cei care nu întârzie să mănânce dimineața. Realizată în Spania, cercetarea a identificat nivelul optim de calorii necesar la micul dejun.
-
Dileală la greu: Facebook plănuiește să introducă "prieteni" controlați de AI. Unii vor vorbi ca proștii cu computerul
Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Meta explorează o idee care ar putea schimba fundamental modul în care utilizăm Facebook: introducerea unor profiluri complet fictive, controlate de inteligență artificială. Aceste personaje virtuale ar putea trimite cereri de prietenie, comenta la postări și chiar iniția conversații, simulând prezența unor utilizatori reali pe platformă.
-
Cinci greșeli prin care le oferiți acces hackerilor la datele personale și bancare stocate pe dispozitivele mobile
În era digitală, securitatea online a devenit o prioritate absolută. Totuși, mulți utilizatori încă fac greșeli care le pun datele personale și financiare în pericol. Hackerii profită de cele mai mici vulnerabilități, iar unele dintre aceste breșe sunt cauzate chiar de utilizatori.
-
Fizica cuantică tocmai ce a descoperit că moartea nu există. Este o iluzie ca si lumea in care trăim alături de infinite universuri paralele
În vasta întindere a cunoașterii umane, există puține întrebări atât de durabile și captivante precum misterul morții. De la filosofii antici care se gândeau la viața de apoi până la oamenii de știință contemporani care se străduiesc să îi descifreze secretele, conceptul a ceea ce se întâmplă atunci când părăsim acest trup muritor a fost o sursă permanentă de intrigă.
-
Mindful Eating vs Mindless Eating, două concepte care definesc relația cu mâncarea. Ce înseamnă și cum ne influențează sănătatea și greutatea
Mindful eating (mâncat conștient) și mindless eating (mâncatul fără conștientizare) definesc relația oamenilor cu mâncarea.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 6.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 7.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 8.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 9.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 10.Europarlamentarul AUR Claudiu Târziu: „România a primit astăzi interdicția oficială de a-și alege un președinte prin voința liber exprimată a națiunii"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu