ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ce pedeapsă riscă Dan Vîlceanu pentru că l-a bătut pe Florin Roman în Parlament până i-a dat sângele pe nas

Postat la: 21.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O bătaie a avut loc într-o sală din Parlament. Liberalii Dan Vîlceanu și Florin Roman au fost protagoniști. Primul a fost agresorul, iar cel de-al doilea, victima. Vîlceanu s-a încăierat cu Florin Roman, iar la un moment dat fostul ministru i-ar fi aplicat un genunchi în nas colegului său, care are în plan să facă plângere penală.

Florin Roman a ieșit din sala de ședințe cu sânge în zona feței. După conflict, el a oferit prima reacție, cu o rană evidentă la nas: „A fost un reproș vizavi de prezența lui ca deputat neafiliat la ședința PNL. Apoi a avut un comportament golănesc. Sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului. 'Vă invit la bătaie!' mi-a spus. Apoi i-am zis că se face de rușine. A vrut să mă muște, m-am ferit, iar atunci mi-a aplicat o lovitură în zona nasului", a declarat Roman.

Roman a rugat colegii să preia imaginile filmate și să-i aplice o sancțiune lui Vîlceanu, în baza regulamentului de ordine interioară. PNL-istul a anunțat că va face plângere penală. Numai ca Vîlceanu e demisionar din PNL, tocmai de aceea i s-a reprosat prezenta la ședința respectivă. „Legea îmi permite sa depun plângere penală împotriva unui deputat bătăuș și a unui golan", a declarat Roman.

O decizie în instanță ar putea veni abia în câteva luni sau ani. Potrivit Codului penal, infracțiunea de loviri sau alte violențe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Doar dacă victima necesită îngrijiri medicale de peste 90 de zile, intervalul pedepsei este de 6 luni - 5 ani. În cazurile cu infractori fără istoric penal, condamnați pentru o faptă nu foarte gravă, se poate pronunța închisoarea cu suspendare. În ceea ce privește sancțiunea din Parlament, Vîlceanu ar urma să primească o tăiere de salariu pentru câteva luni de zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE