ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ce șanse are Eduard Hellvig sa fie candidatul surpriză al PNL pentru alegerile prezidențiale

Postat la: 08.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Există un scenariu în care liberalii ar putea alege un candidat surpriză pentru alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie. Sunt scenarii care se discută în interiorul ambelor partide și la PSD sunt temeri că s-ar putea repeta scenariile din 2004 si 2014 când liberalii și-au retras candidatul în ultimul moment și au venit cu alt nume.

În 2004, candidatul PNL la prezidențiale, Theodor Stolojan, s-a retras din cursă invocând probleme grave de sănătate, astfel că Traian Băsescu a devenit candidatul dreptei și astfel l-a învins pe candidatul PSD Adrian Năstase. În 2014, candidatul PNL la prezidențiale, Crin Antonescu, a demisionat de la șefia partidului și a Senatului, în urma rezultatului slab înregistrat de partid la alegerile europarlamentare, în locul său fiind desemnat de PNL să candideze la prezidențiale primarul Sibiului la acea vreme, Klaus Iohannis.

In PNL există nemulțumiri la adresa lui Nicolae Ciucă, a lui Lucian Bode și Rareș Bogdan, și „se discută despre un nume care ar putea să-i ia locul lui Ciucă" pentru prezidențiale, anume fostul director SRI Eduard Hellvig. Primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura în data de 24 noiembrie, iar turul doi - pe 8 decembrie, a decis Guvernul.

PNL și PSD nu și-au anunțat candidații pentru funcția de Președinte. Liderii centrali PSD spun că președintele partidului, premierul Marcel Ciolacu, este cel mai bine cotat în sondaje pentru a fi candidat, în timp ce liberalii afirmă că Nicolae Ciucă, lider al partidului și al Senatului, este cel care ar trebui să candideze. Candidații celor două partide vor fi stabiliți în Congrese organizate de aceste forțe politice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE