ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cartea neagra a primelor 50 de zile de mandat al primarului Robert Negoiță

Postat la: 12.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Astăzi se împlinesc 50 de zile de când Robert Negoiță și-a început al doilea mandat de primar. Un mandat în care interesul cetățeanului contează doar în măsura în care coincide cu interesele sale și ale acoliților săi! Un mandat la fel de opac ca și precedentul. De aceea, grupul de consilierii locali ai PNL va monitoriza și va face publice periodic toate hotărârile, toate actele administrative și toate faptele ilegale sau pe cele care, la limita legalității, încalcă principiile unei guvernări locale transparente și în folosul cetățeanului.

Astfel, în primele 50 de zile de mandat, Robert Negoiță, având în spate majoritatea PSD din consiliul local, a elaborat și adoptat o hotărâre prin care, în această vară, se vor distribui prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 3 ajutoare sociale pentru 55.000 de beneficiari! Negoiță a dorit să adopte măsura de a da pachete cu alimente pentru 55.000 de cetățeni ai Sectorului 3 încă de la sfârșitul mandatului trecut, dar opoziția consilierilor PNL, care au alertat presa, a oprit această "mită electorală". Repusă pe ordinea de zi, după preluarea noului mandat, hotărârea a trecut în prima ședință ordinară cu larga susținere a consilierilor PSD, care au asigurat astfel un front de votanți pe care partidul președintelui penal Liviu Dragnea speră să conteze la alegerile din decembrie. Întrebarea pe care consilierii locali liberali i-au pus-o lui Robert Negoiță, și pe care i-o adresăm acum din nou este: cum se face că, după un mandat de 4 ani de guvernare locală a PSD, Sectorul 3 a ajuns să contabilizeze 55.000 de oameni săraci, care au nevoie de aceste pachete cu alimente!?

O altă "inginerie" care ar trebui cercetată de DNA este legată de jocul de-a "alba-neagra" pe care Robert Negoiță îl face cu cele două programe de reabilitare termică a blocurilor. După ce în mandatul trecut a pus asociațiile de proprietari să renunțe la cererile de reabilitare din fonduri locale și reînscrierea în noul program de reabilitare cu cofinațare europeană, acum solicită asociațiilor să revină cu noi cereri, pentru că nerespectarea termenelor de execuție, impuse de programul european, a dus la pierderea finanțării. Noi bănuim însă că în mod intenționat s-a dorit ratarea finanțării europene, care presupunea totală transparență. Or transparența cheltuirii banului public nu servește sub nicio formă intereselor lui Robet Negoiță și ale acoliților săi din PSD. De aceea, consilierii locali ai PNL au atras atenția asupra faptului că ridicarea schelelor pe un număr mare de blocuri, fără a le finaliza într-un timp rezonabil, nu este în folosul cetățenilor, care au fost nevoiți să locuiască în condiții de șantier chiar și mai bine de un an!

După transformarea abuzivă a Școlii Bosianu în sediu al Primăriei, Robert Negoiță a propus Consiliului Local o nouă hotărâre prin care solicita scoaterea din rețeaua de învățământ a unor corpuri de clădire aparaținând Liceului Mihai Bravu, în care Negoiță mutase deja un serviciu al primăriei, chiar dacă nu avea o hotărâre în acest sens. Consilierii liberali s-au opus acestui abuz și nu au votat hotărârea prin care Robert Negoiță nu voia decât să se acopere cu acte pentru ceva ce deja înfăptuise. Dar acest mod de lucru este o obișnuință a primarului Robert Negoiță, care, după ce Curtea de Conturi i-a imputat lucrările ilegale pe milioane de euro efectuate pe Buevardul Unirii, arteră aflată în administrația Primăriei Generale, îi solicită acum colegei de partid, Gabriela Firea, să adopte în Consiliul General al Capitalei o hotărâre cu dedicație, prin care să îl pună în legalitate. Aceasta pentru că, deși are doctoratul, Robert Negoiță nu a auzit de retroactivitate și nu înțelege că dacă va primi de la Firea dreptul de a face lucrări pe arterele aflate în atribuțiile Primăriei Generale, acesta va fi valabil pentru viitor, și nicidecum pentru a acoperi ceva ce la momentul execuției era ilegal!

În fine, în aceste prime 50 de zile de mandat al falsului doctor în științe juridice mai consemnăm în cartea neagră a guvernării locale și noile lucrări de betonare a spațiilor verzi din dreptul unor blocuri de pe bulevardele Camil Ressu, Nicolae Grigorescu și Constatnin Brâncuși, unde Negoiță și-a pus în cap să facă bucăți de pistă de biciclete. De ce doar bucăți? Pentru că, așa cum întâlnim în tot Bucureștiul, și pistele lui Negoiță, pentru care nu există nicio hotărâre de Consiliu Local, sunt întrerupte de diferite obstacole sau de lipsa spațiului pentru trotuar. Dar nu de of-ul bicicliștilor face Negoiță piste, ci de dragul "prietenilor" care toarnă betoane pe bani grei, pe bani de la bugetul local! PNL va continua să monitorizeze toate aceste lucrări de mântuială, care nu aduc mari beneficii locuitorilor Sectorului 3, dar aduc foloase uriașe unor firme de casă ale primarului cu cea mai mare datorie la stat, ca persoană fizică, chiar dacă niciunul dintre consilierii locali ai PNL nu au fost admiși în vreuna dintre comisiile speciale ale Primăriei pentru a le fi limitat accesul la informații. Însă aceasta nu ne va împiedica să facem opoziție primarului Robert Negoiță și să ne luptăm pentru a-i anula în instanță hotărârile ilegale pe care le va adopta cu ajutorul majorității PSD susținută la Sectorul 3 de ALDE și de PMP.

Așteptăm consilierii USB să ne răspundă la salut!

În calitate de consilier local al PNL, care știu bine ce opoziție dură am făcut PSD și primarului Robert Negoiță în precedentul mandat, dar și în actualul, am rămas neplăcut surprins de declarațiile unui coleg din Consiliul Local din partea USB, care lasă să se înțeleagă faptul că ei sunt singurii care fac opoziție. E treaba lor dacă au ales să se laude, dar în momentul îl care pun la îndoială activitatea consilierilor PNL nu putem rămâne indiferenți și sutem nevoiți să punem lucrurile la punct!

De aceea le reamintim colegilor de la USB că noi am fost cei care am încercat să-i contactăm și să stabilim cum putem face împreună o opoziție reală primarului Robert Negoiță, o opoziție care, chiar dacă nu poate învinge votul PSD, să fie în măsură să oprească, fie prin puterea argumentului, fie prin contestarea la instituția prefectului, fie în instanța de contencios administrativ aplicarea hotărârilor pe care le considerăm ilegale sau care nu sunt în beneficiul cetățeanului. S-au considerat a fi într-un turn de fildeș după succesul neașteptat pe care l-au obținut în alegeri, neglijând faptul că între sublim și ridicol granița e cât un fir de ață! Altfel, un consilier USB nu ar mai fi întrebat dacă, pe perioada vacanței, poate fi înlocuit de tatăl său la ședințele Consiliului Local!

De asemenea, consilierii USB care se erijează în singurii opozați ai lui Robert Negoiță trebuie să știe că intenția de a da în judecată pe primar (din care văd că fac un titlu de glorie) nu poate depăși în forță de exprimare a opoziției procesele aflate deja pe rol dintre consilierii PNL și primarul Robert Negoiță, nu poate depăși, de asemenea, anularea multor hotărâri prin contestare la instituția prefectului și nu poate depăși nici chiar renunțarea la anumite proiecte pe care Robert Negoiță și le-ar fi dorit pentru acoliții săi, dar opoziția noastră vocală i-a oprit elanul de a le mai promova în Consiliul Local.

Totodată, le precizăm colegilor consilieri din partea USB că, înainte de a realiza o unitate a opoziției la PSD și la Robert Negoiță, trebuie să își rezolve propria coeziune a grupului, în care nu trebuie să mai existe derapaje, de genul celui în care unul dintre colegii lor a votat alături de PSD în încercarea de a le asigura majoritatea calificată de care PSD avea nevoie pentru a trece o hotărâre ce viza patrimoniul Sectorului 3. Încă un vot le-ar mai fi trebuit celor de la PSD, și își treceu hotărârea de a mai scoate din rețeaua de învățământ câteva corpuri de clădire ale liceului Mihai Bravu! Or nu așa se face opoziție! Opoziție se face cu votul la vedere, și le solicit colegilor de la USB să ceară să le fie consemnat nominal votul în procesul verbal al ședințelor, dacă vor cu adevărat să facă opoziție, iar activitatea lor în Consiliu să fie transparentă.

Cred că experiența noastră, a consilierilor PNL, în administrația publică și determinarea lor de a se afirma în plan politic ar putea crea o opoziție cu adevărat constructivă, o opoziție care chiar să îi pună probleme primarului Robert Negoiță, dar, pentru aceasta, colegii de la USB trebuie să coboare puțin de pe calul alb pe care i-a suit valul de voturi antisistem și să învețe să dea bună ziua. Dacă vor, îi salutăm noi primii, nu avem o problemă, dar măcar să răspundă la salut. Și atunci putem vorbi despre o opoziție comună care să aibă și efecte concrete.

Inocențiu Voinea - consilier PNL în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE