Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Axa Berlin-Bruxelles impune un nou premier României

Postat la: 09.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tot mai mulţi voiageri aduc în plisc spre Bucureşti un nou nume de premier. Fie pentru pentru toamna asta, fie pentru primăvara viitoare.

După ce a intoxicat presa cu informaţii false despre contractele românilor din abatoarele germane, adevărate ghetouri de muncă, Ion Ţiriac vântură şi el un nume de prim ministru. Nimeni altul decât Siegrfied Mureşan, propunerea de altă dată a lui Traian Băsescu pentru această funcţie. Tot în sferele înalte, dincolo de Cotroceni, se vehiculează acelaşi nume. La 39 de ani, cu aproape 20 de ani de experienţă pe Axa Berlin-Bruxelles, este opţiunea PPE, mai precis a falangei germane.

Marea problemă a lui Ion Ţiriac e că nu prea are trecere în forul decizional al PNL. Ludovic Orban e o nucă prea tare pentru proteza sa. La o vârstă venerabilă, magnatul, cadorisit de guvernele succesive ale României cu concesiuni de terenuri pe nimic, umblă să facă guverne în folosul Germaniei, acolo unde se pare că după evaziunea fiscală în dosarul Boris Becker a fost nevoit să dea cu subsemnatul pentru a scăpa de închisoare. Nu e pe inima goală. Nici Siegfried Mureşan nu e singur pe lume.

În ultima perioadă au apărut o sumedenie de zvonuri referitoare la îndepărtarea lui Ludovic Orban, președintele PNL, din fotoliul de premier. Unele voci din spatele cortinei spun că relația dintre actualul șef al Guvernului și președintele României, Klaus Iohannis, s-a răcit în ultima vreme și însuși șeful statului ar dori înlocuirea lui Ludovic Orban. Numai că preşedintele PNL se bucură în continuare de sprijinul biroului politic.

Născut în 1981 la Hunedoara, a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti. În 2004, a terminat un Master la Universitatea Humboldt. Apoi, a primit o bursă pentru a lucra în Parlamentul Germaniei. A câştigat în 2011, un concurs de consilier la PPE. Apoi, ca din balon a aterizat pe locul 2 al listei europarlamentare a PPE. Ştie Băsescu cine l-a recomandat. Dar nu ciripeşte nimic.

Din 2014 e europarlamentar. Mai întâi pe lista PMP, apoi pe cea a PNL. Foarte puţină lume din PNL poate să-l descrie cum arată misteriosul personaj pregătit îndelung să conducă România. Alegerea lui nu s-a făcut de către păduri. Pădurile sunt doar cele care au trebuit să operaţioneze mişcarea. Punerea lui în post.
Omul e din cărţile germane. Făcute şi deja jucate

Din 2014 e vicepreşedinte al Comisiei de buget finanţe a Parlamentului European. Din această poziţie a făcut rost de 500 de milioane de euro pentru protejarea statului de drept. A fost un mare susţinător a Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror european. Dacă trece pe stradă prin Hunedoara probabil două babe, rude de-ale sale, îl recunosc. E foarte cunoscut însă acolo unde trebuie: la Berlin şi la Bruxelles. Se zice că după 2020, Axa Berlin-Bruxelles nu va mai accepta numiri de prim miniştri fără avizul lor. Păi e şi normal. Cine plăteşte îşi alege şi chelnerul care să-l servească.

Marius Ghilezean

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE