Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Austria a votat documentul care cere integrarea României în Schengen la "calendele grecesti"

Postat la: 07.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Delegația Austiei prezentă la Congresul PPE s-a opus inițial Manifestului PPE prin care se cererea aderarea de urgență a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

După discuții cu liderii PPE, Karl Nehammer și partidul său OVP au votat acest Manifest al PPE, care a fost adoptat în unanimitate de către liderii popularilor europeni. Dar cu formularea ambigua "cat mai curand posibil", care poate fi si dupa zece ani sau mai mult.

Decizia a fost anunțată de către europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și cel care s-a ocupat de organizarea Congresului PPE de la București.

"Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil".", scrie Siegfried Mureșan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE