Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












AUR vrea stagiu militar obligatoriu pentru români. General: „Fiecare cetățean trebuie să-și îndeplinească această obligație"

Postat la: 06.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tinerii cu vârste între 18 și 22 de ani ar trebui să fie obligați din nou să execute un stagiu militar. Aceasta este una dintre propunerile AUR pentru un program de guvernare. Generalul Mircea Chelaru susține că planul include diverse moduri de a satisface această cerință.

Alianța pentru Unirea Românilor are în plan revenirea armatei obligatorii pentru români, cu un stagiu minim de trei luni, care poate fi în cadrul armatei sau a unor asociații non-profit.

„Obligativitatea noastră ca oameni care chipurile avem grijă ca acest stat să fie funcțional din perspectiva autoapărării, să nu stam numai în așteptarea cuiva care vine să ne apere din afară. Fiecare cetățean trebuie să-si îndeplinească aceasta obligație și să execute această pregătire minimală", a explicat generalul Mircea Chelaru, membru AUR, citat de Realitatea.net.

Potrivit principiilor AUR, obligativitatea de a apăra țara este deja în Constituție, ca un drept și o datorie a fiecărui român. Propunerea include și o pregătire diversificată, nu doar pentru utilizarea armamentului într-o situație de război.

„Există o sumedenie, există cel putin 35 de tipuri de misiuni într-un război pe care le poate îndeplini fiecare cetățean. Dar, cu o minima pregatire militară", a mai spus membrul AUR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE