ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




AUR anunță un protest masiv față de măsurile anti-COVID: "Pandemia e o cacealma". În paralel România înregistrează peste 10.000 de noi infectări!

Postat la: 29.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii AUR anunță de mai multe zile că sâmbătă, 2 octombrie, intenționează să organizeze un protest masiv împotriva măsurilor anti-COVID. Cu toate că România tocmai a înregistrat miercuri, 29 septembrie, a doua zi în care s-au raportat peste 10.000 de infectări, președinții AUR promovează protestul cu și mai multă înverșunare.

În ultimele zile, copreședintele AUR George Simion a promovat de mai multe ori faptul că formațiunea sa organizează un protest împotriva măsurilor pandemice. „Am fost personal în Comisia de Sănătate pentru a mă asigura că nu trec pe repede înainte Certificatul care restrânge libertățile fundamentale. Îi simt slabi: dacă suntem suficient de mulți sâmbătă la Universitate, vor vota împotriva. Tot la comisie am obținut audierea lui Raed Arafat pe 5 Octombrie", a precizat Simion marți.

„Gata, ne-a ajuns cu ei! Pe 2 octombrie, la ora 17, ne vedem în Piața Universității! Ei au avut congresul lor, acum e rîndul românilor! Cu Dumnezeu înainte!", notează și celălalt copreședinte al formațiunii, Claudiu Târziu. Ba mai mult, formațiunea a publicat pe pagina de Facebook un clip în care apar mai mulți deputați și senatori ai AUR care le cer românilor să iasă în stradă „împotriva dictaturii sanitare". De altfel, senatorul Sorin Lavric cataloghează pandemia drept o „cacealma".

„Haideți să nu ne întreținem cu iluzia că ne-au convins că această cacealma de pandemie are un temei real", spune Lavric în videoclipul de promovare. „Ne iau locurile de muncă, ne iau toate libertățile și ne îngrădesc tot ceea ce avem noi mai sfânt. Atunci, singura soluție e să fim uniți. Stăpâni în țara asta suntem noi. Noi decidem pentru viața noastră", spune și senatoarea AUR Rodica Boancă.

Conform paginii evenimentului, peste 2.000 de persoane au anunțat că participă, în timp ce alte aproape 3.000 sunt interesate. Cu toate astea, conform restricțiilor pandemice, la proteste au voie să se adune maximum 100 de persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau care au făcut un test RT-PCR. Campania intensă a AUR pentru promovarea protestului vine și în contextul în care România a înregistrat miercuri a doua zi cu peste 10.000 de noi îmbolnăviri, precum și peste 200 de persoane care au decedat din cauza virusului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE