Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












AUR analizează varianta cu Cozmin Gușă în lupta pentru Primăria Capitalei împotriva lui Piedone și Nicușor Dan

Postat la: 27.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul AUR, George Simion, a dat nucleara. Acesta spune că partidul său face diverse sondaje pentru a găsi un candidat bun pentru Primăria Capitalei. Dacă PNL și PSD merg cu medicul Cătălin Cîrstoiu, iar primarul în funcție Nicușor Dan candidează pentru un nou mandat, PPU-SL a decis să îl arunce în cursă pe Cristian Popescu Piedone.

George Simion a spus că a vorbit cu analistul politic despre acest sondaj și despre măsurarea popularității sale pntru o eventuală candidatură la Primăria Generală, deși Cozmin Gușă ar fi spus că s-a retras din viața politică. Declarațiile au fost făcute la Realitatea TV în emisiunea Ancăi Alexandrescu.

„Domnul Gușă este un om respectat, este un om care a citit mai multe biblioteci decât a citit întregul Parlament român, a fost o voce și în timpul pandemiei și este în continuare o voce suveranistă, care se pliază perfect pe profilul alegătorului AUR", a afirmat George Simion. S-a pus problema unor negocieri cu Cristian Popescu Piedone, unul dintre candidații vedetă ai capitalei, care ar putea să se așeze în spatele lui Cozmin Gușă, susținut în posibila sa candidatură la primăria capitalei de către Alianța pentru Unirea Românilor. „Asta ne-a spus în toate discuțiile pe care le-am avut domnul Popescu Piedone, că, dacă el este pe locul 2, vine în spatele nostru. Nu știu dacă se retrage sau va fi retras domnul Piedone, dar dacă domnul Gușă dă în simpatia populară mai bine decât alt candidat, chiar și decât Piedone, atunci acesta va fi candidatul nostru. Nu ne dăm în lături, trebuie să îl batem pe Nicușor Dan și, indiferent de numele candidatului, o s-o facem. Țin la candidatura lui Mihai Enache, care e un om foarte bun, care ar fi candidatul ideal. Rețineți acest nume, că mulți încă nu-l cunosc, are notorietate încă scăzută. Rețineți numele domnului Mihai Enache, pentru că, în administrația viitorului, Mihai Enache este ce îi lipsește Bucureștiului. Acum, dacă vorbim de notorietate, cu siguranță Cozmin Gușă, dacă va dori să mai facă politică, este o variantă foarte, foarte bună cu care să-l batem pe Nicușor Dan", a dezvăluit George Simion.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat marţi, la Parlament, că formaţiunea ia în calcul şi va propune şi altor forţe politice, să boicoteze alegerile locale, dacă proiectul AUR privind două tururi de scrutin la alegerile locale nu este adoptat de Parlament. "Suntem dispuşi să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea", a mai spus Simion.

"Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care Consilii Judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice, să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că, fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis, la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată", a spus Simonis într-o conferinţă de presă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE