Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atac dur la președinte: Grapini versus Iohannis!

Postat la: 06.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eșecul aderării României la Spațiul Schengen este, în cea mai mare parte, responsabilitatea diplomației române, afirmă europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal Maria Grapini.

În intervențiile sale în plenul Parlamentului European, eurodeputatul umanist a subliniat de mai multe ori că acest eșec nu produce doar dezamăgire populară, ci și alimentează euroscepticismul în rândul populației. România ar fi trebuit să își pledeze cazul cu toate argumentele pe care le are la dispoziție, însă nu a făcut acest lucru.

„Trebuie să existe dialog, România să ceară acest lucru, trebuie explicat juridic. Ministrul de Interne al Suediei a spus că argumentele Austriei nu au legătură, regulamentul Schengen așa cum este acum trebuie să fie egal pentru toate țările. Reținerea mea de a spune că intrăm sau nu ține de inactivitatea președintelui României", a afirmat Maria Grapini la un post de televiziune.

Contactat de redația noastră, europarlamentarul umanist a explicat că acest eșec, deși o parte din vină aparține și Uniunii Europene, se află pe umerii șefului diplomației române, președintele Klaus Iohannis. Inactivitatea acestuia în perioada premergătoare votului din Consiliul JAI este principalul motiv pentru care România a trebuit să sufere o astfel de rușine și umilință. Principalul nostru argument în opoziție cu Austria ar fi trebuit să fie faptul că tocmai austriecii sunt cei care încalcă Regulamentul Schengen.

„Din punctul meu de vedere, n-am simțit, ca cetățean român și europarlamentar, nicio mișcare din partea diplomației române. Eu nu văd să fi făcut presiunea care o poate face asupra oricărei țări care încalcă un regulament. De aceea cred că nimeni nu și-a făcut treaba aici, nici diplomația română, nici Uniunea Europeană", a conchis europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE