Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Apel al unui lider PSD către Guvern: "Nu sacrificaţi bugetarii!"

Postat la: 07.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un lider PSD trage un semnal de alarmă în legătură cu declaraţiile Guvernului. Bogdan Petru Cojocaru explică faptul că bugetarii nu trebuie să fie sacrificaţi:

"Guvernările "de dreapta" par a fi un blestem permanent pentru poporul român. Astfel, după criza din timpul mandatului Băsescu-Boc-Udrea care s-a soldat cu tăierea salariilor în proporţie de 25% deşi toată lumea ştie, de fapt, că scăderea veniturilor a fost chiar mult mai drastic, spre procentul de 40 %, iată că apariţia acestei pandemii, de data aceasta în timpul mandatului Iohannis-Orban, se pare că va aduce, cu sine, alte sacrificii pentru populaţie, în special pentru bugetari.

Diferenţa dintre cele două momente menţionate constă doar în elementele de fapt care conturează peisajul apocaliptic. Astfel, dacă în urmă cu 11 ani exista o singură persoană care conducea atât administraţia de la Palatul Cotroceni cât şi Executivul de la Palatul Victoria, îndeplinind şi funcţia de Preşedinte şi de Premier dar şi de purtător de cuvânt al Guvernului, şi aici mă refer, evident, la domnul Traian Băsescu, în ziua de azi asistăm la o dictatură a bâlbelor în care avem mai mulţi actori, la fel de slabi, care nu reuşesc să fie măcar decenţi, în aceste momente extrem de grele.

Îl avem pe preşedintele Iohannis, apoi pe premierul izolat demis şi incompetent Orban, îl mai avem şi pe fostul premier desemnat şi laş, actual ministru al Finanţelor Publice Florin Cîtu, pe ministrul Economiei despre care nici 5% din populaţie nu ştie cine este şi care ar fi numele domniei sale şi desigur, despre spaima liftierilor din România, doamna ministru Victoria Violetă Alexandru.

Domnul Iohannis ne-a transmis că este necesară prelungirea stării de urgenţă, domnul Premier Orban nu ne transmite nimic concret de vreo 6 luni, domnul Cîtu ne-a precizat că nici nu se pune problema tăierilor salariale, dar cine să îl mai creadă pe acest saltimbanc al puterii, în timp ce ceilalţi doi miniştri menţionaţi au adus la cunoştiinta tuturor românilor că se lucrează şi se evaluează mai multe scenarii, printre care şi tăierea salariilor bugetarilor. Justificarea acestor eventuale tăieri ar ţine de obiectul unei atitudini solidare pe care bugetarii ar trebui să o aibă faţă de mediul privat.

Şi acestea fiind spuse, iată că Guvernul României care nu face nimic pentru ratele cetăţenilor României doreşte sau, ia în calcul, tăierea, din nou, a salariilor bugetarilor, adică a cadrelor medicale care lupta în prima linie cu virusul SARS-COV 2, a angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne cu tot cu cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care veghează, tot în prima linie, la aplicarea măsurilor speciale decretate prin Ordonanţe militare, inclusiv gestionarea situaţiei persoanelor aflate în izolare sau carantinare instituţionalizată, a funcţionarilor care susţin activitatea comitetelor locale şi judeţene pentru situaţii de urgenţă şi care au în sfera de activitate de la protecţia socială la salubritate sau transport public, sau a angajaţilor din educaţie care se luptă, efectiv, ca acest an şcolar să nu fie îngheţat, o astfel de măsură fiind imaginea unui dezastru pentru societatea românească.

Domnilor guvernanţi de dreapta, toate aceste categorii socio-profesionale cărora dumneavoastră doriţi să le tăiaţi salariile nu stau acasă liniştiţi, în sânul familiei, câştigând, în cel mai rău caz, 75% din salariu. Ei se prezintă, zi de zi la serviciu, fiind în slujba comunităţii, salvând vieţi, riscându-şi propria viaţă şi izolându-se de propriile familii, tocmai pentru a reduce, cât de mult pot, şansele de contaminare.

Aceşti oameni se luptă cu această pandemie în condiţii extrem de grele, critice, condiţii determinate de lipsa dumneavoastră de profesionalism, de lipsa materialelor sanitare minim necesare precum şi de lipsa corespunderii profesionale a "pilelor" angajate de dumneavoastră pe post de şefi.

Dumneavoastră, domnule Orban, aţi stat izolat două săptămâni la căldurică, având tot ce vă trebuie la dispoziţie, cu pază de la SPP, în condiţii demne de Vilă Lac 2 în timp ce marea majoritate a bugetarilor menţionaţi de mine au renunţat la domiciliile lor şi s-au mutat departe de familii, în camere mici de cămin unde au la dispoziţie doar strictul necesar, fără lux şi fără abundenţă.

Acestea fiind spuse, cine ar trebui să fie solidar cu cine, domnule Orban, bugetarii cu dumneavoastră sau dumneavoastră cu bugetarii ?" se arată în comunicatul deputatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE