Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Apar fake-news in plin proces de vot la europarlamentare. Opoziția încearcă să încingă, din nou, tema diasporei!

Postat la: 26.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prezența mare la vot în prima parte a zile nu este chiar un semn bun pentru Opoziție. Astfel, cei de la PNL și USR încearcă să repete schema din 2014, cu statul la cozi în diaspora.

În comparaţie cu anul 2014, când au avut loc alegerile prezidenţiale, la aceste alegeri sunt 147 de secţii de votare în plus. În 2014, lista cuprindea doar 294 de poziţii. Acum sunt 441 de secții de votare pentru românii din diaspora. Deja în mediul online circulă un mesaj de pe grupul de campanie al USR în care membri USR+ sunt sfătuiți să creeze incidente și să facă cozi artificiale în secțiile de votare din diaspora.

"Către toate organizaţiile USR Diaspora: avem semnale că votul pe diaspora este unul favorabil PSD. Avem de făcut următoarele lucruri pentru a remedia situaţia:
Pasul 1. Trebuie create incidente la secţiile de în marile capitale din UE pe motiv că nu sunt suficiente secţii/urne de de vot. În acest sens trebuie create cozi artificiale de unde să postăm cât mai multe filmuleţe şi live-uri.
Pasul 2: trebuie să ne sunăm toţi prietenii şi cunoscuţii pentru a-i convinge să meargă la vot. Îi putem ajuta cu masă şi transport. Atenţie, trebuie mobilizaţi numai cei care ştim că votează Alianţa 2020. Vă rugăm nu transmiteţi mesajul mai departe/nu faceţi capturi pentru că s-au mai scurs informaţii în presă şi sunt greu de contracarat.", se arată în mesajul dat de USR Diaspora.

Revenind la scandalul pregătit la secțiile de votare din străinătate, miza este aceeași ca la alegerile din prezidențiale din 2014 atunci când au creat o manipulare privind nerespectarea drepturilor diasporei. Bineînțeles, totul se va încheia cu o plângere penală împotriva ministrului de Externe pe motiv că a participat la o încercare de îngrădire a dreptului la vot. Așa dorește opoziția să mobilizeze publicul din țară, voturile din diaspora fiind totuși foarte puține pentru a conta cu adevărat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE