Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anunțul lui Florin Cîțu, după și-a studiat dosarul: Nu am de ce să îmi dau demisia din PNL

Postat la: 27.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier Florin Cîțu anunță că nu-și va da demisia din grupul parlamentar PNL. „Am spus că dacă aș fi avut funcții în Partidul Național Liberal, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție. Sunt doar senator PNL", a declarat Florin Cîțu, luni, la Parlament.

Întrebat dacă va rămâne în partid și de miercuri încolo, fostul premier a răspuns:„Bineînțeles, nu am de ce să îmi dau demisia". Florin Cîţu susține că deciziile privind achiziţia dozelor de vaccin în perioada pandemiei au fost adoptate în acord cu legislaţia din România.

„Justiţia nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea ce se întâmplă. Dacă vorbim despre orice alt subiect e perfect. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru în conformitate cu legislaţia din România", a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre faptul că Vlad Voiculescu a susţinut că decizia privind achiziţia de vaccinuri a fost luată exclusiv de către el, fără a ţine cont de opinia Ministerului Sănătăţii.

Senatorul PNL a adăugat, referitor la votul liberalilor privind ridicarea imunităţii sale parlamentare, că le va cere colegilor să voteze „pentru".

Întrebat dacă crede că dosarul ar trebui pus pe pauză până când se pronunţă instanţele europene, pentru că şi la nivel european este ancheta modul de achiziţionare a vaccinurilor, Florin Cîţu a răspuns: „Eu zic că în România trebuie discutat acest subiect, trebuie văzut ce s-a întâmplat atunci."

„Dar repet, daţi-mi voie să termin să văd dosarul. Deciziile au fost adoptate în acord cu legislaţia din România. Aşa cum am spus de fiecare dată, folosind baza legală din România", a completat el.

„Ministrul Rafila a spus foarte clar - 180 de milioane. Comisia Europeană a aprobat un program de 4,6 miliarde. Asta înseamă aproape 200 milioane de doze pentru România. Ştim foarte bine, declaraţiile ministrului Rafila, nu ale mele, 350 de milioane. Niciodată nu au fost 120", a mai precizat Cîţu.

Senatorul PNL Florin Cîţu a fost, luni, la Comisia juridică din Senat, pentru a-şi studia dosarul în care Parchetul General solicită ridicarea imunităţii sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie. Votul în plenul Senatului ar urma să aibă loc miercuri, imediat după depunerea raportului.

DNA a solicitat, joia trecută, Senatului şi Preşedinţiei României ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Fostul premier Florin Cîțu poate fi sancționat politic doar în cazul în care se va decide arestarea sa sau dacă va fi condamnat în primă instanță.

Statutul PNL prevede că suspendarea calităţii de membru se aplică în cazul condamnării în primă instanţă de judecată. Iar, suspendarea se constată de către Biroul Politic al organizației.

De asemenea, în cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcţie se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum şi în cazul condamnării în primă instanță.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE