Anton Pisaroglu: "Asasinarea Dariei Dughina pune presiune pe autoritățile statului român pentru a gestiona cât mai abil criza de securitate!"
Postat la: 25.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Asasinarea Dariei Dughina este un eveniment care va schimba cursul războiului din Ucraina. Sângerosul și oribilul asasinat cu o încărcătură puternic simbolică, are totuși mai multe valențe și, mai mult decât orice, îi deschide Rusiei niște oportunități mediatice și propagandistice colosale.
Rapiditatea impresionantă cu care autoritățile ruse au ‘'identificat'' autorii asasinatului, atât în componenta de ordonare/planificare (Serviciile secrete ucrainene) cât și în cea de execuție (o oarecare Natalia Vovk) este cel mai clar indiciu că nu a avut loc o investigație imparțială, serioasă, fiind posibil să asistăm la o intoxicare a spațiului media cu o contra-propagandă menită să mai atenueze din vinovăția agresorului: victima este, în mod simbolic o tânără femeie, jurnalist și filosof, crescută de părintele său, ideologul Alexander Dughin, în credința ortodoxă și în dragostea sacrificială pentru mama-Rusia, serviciile ucrainene de informații ucigând-o cu sânge rece, susține analistul politic Anton Pisaroglu într-o amplă analiză pe pagina sa de Facebook.
E foarte clar că serviciile secrete ucrainene nu și-ar fi făcut acest major deserviciu în economia situației, Daria Dughina nefiind în sine o țintă a cărei îndepărtare să incapaciteze, măcar parțial, leadership-ul rus pentru a influența soarta războiului.
Acest eveniment are capacitatea de a distrage atenția de la injustețea acțiunilor Rusiei și de a îndepărta și mai mult momentul de soluționare a conflictului, de a produce victime în continuare, de a prelungi decimarea unei țări, de a adânci criza energetică și economică a Europei, și, paradoxal, la adăpostul sancțiunilor internaționale, de a permite Rusiei să speculeze prețul energiei și să își extindă influența în Africa.
Așadar, vă propun, ca întotdeauna, să nu uităm că suntem români, că avem război pe granițele noastre și că, din această perspectivă, avem datoria lucidității și patriotismului în abordarea împrejurărilor legate de acesta. De aceea, să extragem din acest eveniment componentele relevante care au impact asupra securității regionale.
Acest război își va produce efecte neașteptate în Statele Unite, unde următorul președinte va fi votat inclusiv pentru poziționarea considerată ca fiind corectă de către majoritatea americanilor pentru a da șah mat Rusiei după preluarea mandatului. În opinia mea, e foarte posibil ca viitorul președinte american să fie Ron DeSantis, o figură viguroasă și determinată în acțiuni, cu o agendă foarte sănătoasă, orientată către valorile fundamentale americane. Pe scurt, DeSantis e tot ce și-a dorit Donald Trump să fie, dar nu va deveni niciodată.
Cât despre marele perdant al întregii situații, aceasta este Uniunea Europeană. Măsurile de sancționare a Rusiei au împins Europa într-o spirală a crizei energetice și economice care mai are mult până când va atinge finalul. Să nu pierdem din calcul un alt aspect extrem de important, acela că teritoriul Ucrainei este un spațiu în care s-au acumulat cantități impresionante și periculoase de armament care poate trece oricând în posesia Rusiei sau a diverselor brigăzi de separatiști din regiunile așa-zis autonome, create de Rusia în scopul destabilizării regiunii.
Așadar, asasinarea Dariei Dughina, în măsura în care escaladează conflictul din punctul de vedere al Rusiei, lărgind paleta de acțiuni considerate justificabile de către Kremlin, pune și mai multă presiune indirectă pe autoritățile din România pentru a gestiona abil criza de securitate, geopolitică și energetică, a cărei victimă este și România, laolaltă cu restul statelor europene.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
La 5 ani de la pandemia COVID, China se confruntă cu un nou virus care amenință omenirea. Nu există vaccin și se răspândește rapid
China este martoră la o creștere a cazurilor de metapneumovirus uman (HMPV), stârnind îngrijorări cu privire la o altă criză de sănătate după pandemia de COVID-19. Rapoartele și postările pe rețelele sociale arată spitale supraaglomerate, unii utilizatori sugerând, de asemenea, prezența mai multor viruși, cum ar fi HMPV, gripa A sau COVID-19, potrivit NDTV.
-
Adrian Văncică: Călin Georgescu spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru Las Fierbinți
Actorul Adrian Văncică îl acuză pe Călin Georgescu, câștigătorul detașat al primului tur al alegerilor prezidențiale de faptul că spune lucruri fără sens. Spune tâmpenii mai mari decât am inventat eu pentru serial acuză Văncică.
-
Serviciile de informaţii americane aruncă bomba: "Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen"
Există o alianţă ascunsă între China şi rebelii Houthi din Yemen, indicând rolul Beijingului în furnizarea de armament avansat grupării susţinute de Iran.
-
Încep pregătirile pentru unul dintre cele mai mari experimente globale. Ce presupune și ce vor să afle cercetătorii
O echipă internațională de psihologi lansează cel mai mare experiment global dedicat fericirii, vizând să identifice cele mai eficiente metode pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor, informează The Guardian.
-
Dieta anului 2025. A câștigat aurul pentru asigurarea stării de bine și prevenirea bolilor
Dieta mediteraneană a câștigat din nou, obținând în 2025 premiul „cea mai bună dintre cele mai bune" din partea U.S. News & World Report, care întocmește anual o listă cu cele mai benefice și cele mai puțin benefice diete, clasificate de profesioniștii din domeniul nutriției.
-
Dacă nu ești atent vei transforma cafeaua într-o băutură otravitoare
Medicul Natalia Balan recomandă evitarea unei greșeli frecvente la prepararea cafelei care o transformă în otravă. Aceasta este reîncălzirea unei băuturi reci. Obiceiul de a reîncălzi cafeaua, de exemplu în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, poate afecta negativ atât compoziția acesteia, cât și sănătatea dumneavoastră, relatează expertul.
-
Dezertare masivă în armata ucraineană. O treime din soldatii proaspat instruiti n-au mai ajuns pe front
Circa 1.700 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldaţi, dintre care o parte au fost instruiţi în Franţa, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană.
-
Dezastru ecologic la Marea Neagră: stare de urgență instituită de autorități
Pe plajele peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Federaţia Rusă, au fost observate pete de păcură, care a ajuns în Marea Neagră în urma scufundării a două tancuri petroliere ruseşti. Aşa-numitul guvernator al Crimeei, Mihail Razvojaev, a anunţat că, pe 4 ianuarie, la Sevastopol a fost instituită stare de urgenţă de nivel regional.
-
Predicțiile înfricoșătoare ale lui Nostradamus pentru Anul Șarpelui de Lemn, 2025 - Acestea pot schimba lumea
Profețiile lui Nostradamus, captivante, controversate și adesea ridiculizate, continuă să stârnească reacții chiar și după secole, fiind reanalizate ori de câte ori se crede că una dintre ele s-a „realizat". Ce ce profețit de anul 2025!
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu