Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Anton Pisaroglu: "Asasinarea Dariei Dughina pune presiune pe autoritățile statului român pentru a gestiona cât mai abil criza de securitate!"

Postat la: 25.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asasinarea Dariei Dughina este un eveniment care va schimba cursul războiului din Ucraina. Sângerosul și oribilul asasinat cu o încărcătură puternic simbolică, are totuși mai multe valențe și, mai mult decât orice, îi deschide Rusiei niște oportunități mediatice și propagandistice colosale.

Rapiditatea impresionantă cu care autoritățile ruse au ‘'identificat'' autorii asasinatului, atât în componenta de ordonare/planificare (Serviciile secrete ucrainene) cât și în cea de execuție (o oarecare Natalia Vovk) este cel mai clar indiciu că nu a avut loc o investigație imparțială, serioasă, fiind posibil să asistăm la o intoxicare a spațiului media cu o contra-propagandă menită să mai atenueze din vinovăția agresorului: victima este, în mod simbolic o tânără femeie, jurnalist și filosof, crescută de părintele său, ideologul Alexander Dughin, în credința ortodoxă și în dragostea sacrificială pentru mama-Rusia, serviciile ucrainene de informații ucigând-o cu sânge rece, susține analistul politic Anton Pisaroglu într-o amplă analiză pe pagina sa de Facebook.

E foarte clar că serviciile secrete ucrainene nu și-ar fi făcut acest major deserviciu în economia situației, Daria Dughina nefiind în sine o țintă a cărei îndepărtare să incapaciteze, măcar parțial, leadership-ul rus pentru a influența soarta războiului.

Acest eveniment are capacitatea de a distrage atenția de la injustețea acțiunilor Rusiei și de a îndepărta și mai mult momentul de soluționare a conflictului, de a produce victime în continuare, de a prelungi decimarea unei țări, de a adânci criza energetică și economică a Europei, și, paradoxal, la adăpostul sancțiunilor internaționale, de a permite Rusiei să speculeze prețul energiei și să își extindă influența în Africa.

Așadar, vă propun, ca întotdeauna, să nu uităm că suntem români, că avem război pe granițele noastre și că, din această perspectivă, avem datoria lucidității și patriotismului în abordarea împrejurărilor legate de acesta. De aceea, să extragem din acest eveniment componentele relevante care au impact asupra securității regionale.

Acest război își va produce efecte neașteptate în Statele Unite, unde următorul președinte va fi votat inclusiv pentru poziționarea considerată ca fiind corectă de către majoritatea americanilor pentru a da șah mat Rusiei după preluarea mandatului. În opinia mea, e foarte posibil ca viitorul președinte american să fie Ron DeSantis, o figură viguroasă și determinată în acțiuni, cu o agendă foarte sănătoasă, orientată către valorile fundamentale americane. Pe scurt, DeSantis e tot ce și-a dorit Donald Trump să fie, dar nu va deveni niciodată.

Cât despre marele perdant al întregii situații, aceasta este Uniunea Europeană. Măsurile de sancționare a Rusiei au împins Europa într-o spirală a crizei energetice și economice care mai are mult până când va atinge finalul. Să nu pierdem din calcul un alt aspect extrem de important, acela că teritoriul Ucrainei este un spațiu în care s-au acumulat cantități impresionante și periculoase de armament care poate trece oricând în posesia Rusiei sau a diverselor brigăzi de separatiști din regiunile așa-zis autonome, create de Rusia în scopul destabilizării regiunii.

Așadar, asasinarea Dariei Dughina, în măsura în care escaladează conflictul din punctul de vedere al Rusiei, lărgind paleta de acțiuni considerate justificabile de către Kremlin, pune și mai multă presiune indirectă pe autoritățile din România pentru a gestiona abil criza de securitate, geopolitică și energetică, a cărei victimă este și România, laolaltă cu restul statelor europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE