Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alin Nica despre Raed Arafat si prelungirea carantinei Timișoarei: "Un abuz fără precedent şi o bătaie de joc!"

Postat la: 22.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raed Arafat a trecut peste hotărârea luată prin vot de către Comitetul Județean al Situațiilor de Urgență și a decretat, prin ordin, că Timișoara și câteva comunități periurbane vor rămâne în carantină, încă cel puțin 72 de ore.

În legea privind situația dată se scrie: "Carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea direcției de sănătate publică teritoriale și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică." Niciunde nu se afirmă că șeful DSU poate trece peste hotărârea reprezentanților locali. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că această carantină formală în Timişoara nu şi-a arătat efectele.

"Faptul că această carantină a fost prelungită de către secretarul de stat Raed Arafat în mod abuziv aş spune eu pentru că nu am văzut temeiul juridic care îi permite acest lucru reprezintă pentru noi timişorenii şi timişenii, o palmă peste obraz, un abuz fără precedent şi o bătaie de joc la adresa noastră. Această carantină formală, aţi văzut cu toţii, am văzut cu toţii că nu şi-a arătat efectele şi noi o ştiam din capul locului că aşa va fi pentru că atâta timp cât nimic în viaţa noastră nu se schimbă în această perioadă, atât timp cât lucrurile merg înainte în acelaşi mod nu te fereşte de virus", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

El a explicat că în aceste două săptămâni de carantină multe firme şi-au închis activitatea, iar presiunea pe ATI nu s-a redus. În cele două săptămâni, Alin Nica a explicat permanent că nu izolarea este soluția, ci trimiterea mai multor doze de vaccin, reguli mai clare privind distanțarea socială și ajutor guvernamental pentru firmele în suferință.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE