Al doilea om în stat, pregătit în școala de lideri a clubului progresist ASPEN
Postat la: 22.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Senatorul USR - PLUS, Anca Dragu, susținută de coaliția PNL, USR - PLUS și UDMR, a fost aleasă, luni seară, preşedinte al Senatului. Anca Dragu, fostă Paliu, este prima femeie care va ocupa această funcție.
Anca Dragu a obţinut 75 de voturi „pentru" şi 51 „împotrivă". Alte șapte voturi au fost nule. A candidat pentru funcția de președinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obținând 51 de voturi „pentru", în vreme ce alți 75 de senatori au votat „împotrivă". Anca Dragu este economist și fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Dacian Cioloş.
Liderii PNL, USR - PLUS și UDMR s-au înțeles să-l susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, pe Anca Dragu pentru șefia Senatului și pe Ludovic Orban pentru președinția Camerei Deputaților. Anca Dragu a preluat funcția de Director General Adjunct al E.ON România la începutul anului 2019. A coordonat departamentele de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR.
Al doilea om în stat, după alegerile parlamentare din 2020, este a doua femeie ministru al finanțelor din istoria României, deținând acest portofoliu din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017, în guvernul Cioloș. A fost primul ministru al finanțelor care a dezvoltat o platformă publică dedicată cheltuielillor bugetului general, un instrument care a contribuit semnificativ la creșterea transparenței finanțelor publice.
A fost remarcată de presă, prin declarația, referitoare la salariul minim pe economie a dat exemplul țărilor din BRICS: „sunt săraci și mulți și toți știu să facă câte (cacofonia autoarei n.a.) ceva pe doi lei, fac ceva ce românul a uitat demult." Așa a fost poreclită „Ministrul doi lei." Anterior, în anul 2013, Anca a fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București. În perioada 1996-2001, aceasta a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României.
Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București, un master în politici publice și aderare la UE absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.
Ea este membră a clubului ASPEN, un think-thank progresist, cu o rețea internațională de pregătire a tinerilor lideri politici. Din această organizație a emanat și Mircea Geoană. Conform site-ului Aspen din SUA, misiunea Institutului Aspen este de a pregăti viitorii lideri. Bugetul anual este de peste 100 de milioane de dolari. Consiliul de administrație al Aspen include câțiva oameni extrem de bogați, printre care fostul șef Disney Michael Eisner și președintele James S. Crown, a căror avere se ridică la aproape 9 miliarde de dolari.
Institutul Aspen a adunat în primăvară aproape 8 milioane de dolari, pentru organizarea unei conferințe. După ce Dele Olojede, reporter câștigător al Premiului Pulitzer, a acuzat în Washington Post că grupul de reflecție pune interesul personal înainte de interesul comunității, chiar și atunci când „există atât de multă suferință și moarte".
„Oamenii și întreprinderile - librării locale, cafenele, restaurante, turnătorii mici, mici întreprinderi de ambalare, băcănii locali - care au într-adevăr nevoie de bani nu au niciunul", spunea Olojede. „Și avem șomaj în epoca depresiei economice. Moarte în masă. Iar una dintre cele mai elitiste instituții americane consideră că este în regulă să ia banii." După scandalul iscat, ASPEN a returnat banii sponsorilor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 3.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu