Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Adrian Năstase reacționeză la mâna întinsă de Gabriela Firea, după dezastrul PSD în alegeri

Postat la: 25.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La scurt timp după închiderea urnelor, Gabriela Firea, primar al Capitalei și vicepreședinte PSD, a spus că este păcat că lideri de stânga activează doar pe blog și a dat de înțeles că ar trebui recuperați. În replică la această mână întinsă, Adrian Năstase a spus că rămâne un "spectator angajat".

"Noi trebuie să vedem ce avem de făcut, nu maziliri. La ce ne-au folosit acele nopți lungi și acele cuțite ascuțite? Este păcat că unii oameni de stânga sunt acum în afara partidului, alții nu mai activează deloc în politică și scriu doar pe bloguri", a spus Gabriela Firea. Adrian Năstase a răspuns pe blogul personal și arată că rămâne același "spectator angajat".

"Pentru PSD este esențial, in opinia mea, ca, în perioada de opoziție, care devine aproape o certitudine în absența unor evenimente majore în plan socio-economic în anul 2020, să fie în măsură să joace rolul unei opoziții puternice dar constructive, cu proiecte majore, precum modificarea Constituției ori reforma administrativ-teritorială. Pentru formarea deciziilor strategice ale PSD, ar trebui să conteze faptul că în 2024 va fi o nouă generație de lideri care se vor lupta pentru supremație în alegerile prezidențiale și parlamentare, care vor fi simultane din nou, după două decenii. Nu cred că exagerez când spun că, în principiu, la următorul congres social-democrații ar trebui să-și desemneze un lider care să aibă potențialul de a câștiga viitoarele alegeri prezidențiale. Desigur, anul 2024 este îndepărtat, însă anii trec repede. În 2017 propuneam desemnarea imediată a unui candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale. Atunci s-a spus că este „prematur", realitatea fiind că au contat doar meschine calcule personale. Acum, PSD a cules roadele tranzacționismului politic ce a dominat epoca Liviu Dragnea. Spun în continuare, chiar cu mai multă tărie decât în urmă cu o jumătate de an si chiar dacă ii voi enerva, din nou, pe unii dintre liderii actuali ai partidului: PSD trebuie să se refondeze, dacă vrea să mai joace un rol important pentru țară. Desigur, eu rămân același spectator angajat!".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE