Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Adrian Năstase: "Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie suspendat. Nu are cine să facă acest lucru"

Postat la: 25.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În afară de Liviu Pleșoianu, fost parlamentar PSD (actual candidat pe lista electorală a PER), niciun parlamentar român nu sesizează situația anticonstituțională în care se află Klaus Iohannis, tenace agent de campanie al PNL.

"Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru", scrie Adrian Năstase pe blogul său. În continuare, fostul președinte al PSD prezintă o serie de argumente, dând citate din declarația președintelui de ieri. "Carol al II-lea ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs," este de părere Adrian Năstase.

Ce prevede CONSTITUȚIA României?

Art. 80 - Rolul Preşedintelui

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Articolul 95 din Constituția României prevede că președintele poate fi suspendat „ în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei".

Propunerea de suspendare trebuie inițiată de cel puțin o treime din totalul senatorilor și deputaților, iar suspendarea se face prin votul majorității senatorilor și deputaților reuniți în ședință comună, după consultarea Curții Constituționale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE