ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Adrian Năstase critică strategia lui Geoană: 'Nu înțeleg de ce-l atacă pe Ciolacu. Șansa de a intra în turul doi este să-l atace pe Ciucă'

Postat la: 09.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier al României Adrian Năstase a oferit o analiză detaliată asupra contextului politic înaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2024, într-o intervenție la Antena 3 CNN. În cadrul discuției, Năstase a adus în prim-plan teme-cheie ce ar putea influența dezbaterile din cadrul campaniei, precum și detalii despre lansarea cărții autobiografice a generalului Nicolae Ciucă.

Adrian Năstase a subliniat câteva direcții care se conturează deja în discursurile politice, punând accent pe dilemele dintre stabilitate și schimbare, rațional și emoțional, dar și pe competențele educaționale și politica externă. „Deocamdată, partidele și candidații lor sau candidații independenți își calibrează mesajele, testează diverse modalități de comunicare. Se prefigurează oarecum temele de campanie și aș sublinia aici o anumită axă stabilitate versus schimbare", a explicat fostul premier.

O altă dimensiune importantă a campaniei va fi legată de politica externă și viitorul României în Uniunea Europeană, consideră Năstase. „Cred că proiectul european va fi atacat de unii, pe ideea că, practic, încrederea în acest proiect s-a diminuat destul de mult", a adăugat el.

Un alt subiect de interes discutat de Adrian Năstase a fost lansarea cărții autobiografice a lui Nicolae Ciucă, eveniment ce a avut loc într-un cadru neconvențional, pe malul Dunării. Năstase a evidențiat structura hibridă a cărții, care îmbină aspecte din copilăria și cariera militară a lui Ciucă cu perioada sa la guvernare și cu programul său prezidențial.

„Cartea în sine [...] are vreo 230 de pagini, este formată, de fapt, fiind trei entități. Are, pe de o parte, copilăria și școala lui Nicolae Ciucă, viața de militar și viața la Guvern și apoi partea care, până la urmă, va fi greu de citit după alegeri, pentru că nu se mai leagă cu această carte autobiografică, este programul, de fapt, de prezidențiabil", a precizat Năstase.

Fostul premier a formulat o viziune clară asupra rolului pe care ar trebui să îl aibă viitorul președinte al României, sugerând că acesta trebuie să fie „un îmblânzitor de criză". În opinia sa, președintele ar trebui să gestioneze și să limiteze efectele negative ale crizelor, păstrând în același timp un echilibru între atribuțiile prezidențiale și cele guvernamentale.

„Președintele României trebuie să fie un fel de îmblânzitor de criză. Da, trebuie să fie cel care, de fapt, este capabil să desfacă crizele și să reușească să limiteze unele dintre daunele generate de el", a declarat Năstase.

În analiza sa, Adrian Năstase a discutat și despre competiția din interiorul PSD, punând sub semnul întrebării strategia adoptată de Mircea Geoană în cursa prezidențială. El a criticat decizia lui Geoană de a-l ataca pe Marcel Ciolacu, considerând că ar fi avut mai multe șanse în turul al doilea dacă și-ar fi îndreptat atacurile către Nicolae Ciucă.

„Eu nu înțeleg de ce-l atacă mai curând pe Ciolacu, când Ciolacu are principala șansă de a intra în tur doi. Pentru el (n.r. Geoană), șansa de a intra în turul doi este să-l atace mai curând pe Ciucă", a explicat Năstase.

În final, Adrian Năstase a avertizat asupra riscului unei schimbări politice bruște în România, susținând că stabilitatea asigurată de coaliția PSD-PNL ar trebui menținută pentru a evita „formule de aventură". „Ar fi, după părerea mea, un dezastru pentru toată lumea să se ajungă la o schimbare pe formule de aventură", a concluzionat fostul premier.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE