Adina Vălean îl face de râs pe Marcel Ciolacu că habar n-are de regulile europene: "România nu are cum să primească un portofoliu important în zona financiară!"
Postat la: 09.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, susţine că România nu poate primi un portofoliu din zona financiară în viitoarea Comisiei Europeană, aşa cum a anunţat premierul Marcel Ciolacu, pentru simplul motiv că nu facem parte din zona euro.
„E puţin târziu, trebuie să vă spun. România ar fi trebuit să participe deja la creionarea unei arhitecturi de portofolii a Comisiei Europene. Portofoliile nu vor rămâne aşa cum sunt acum. În funcţie de priorităţi, se vor desena noi portofolii. Şi atunci, în momentul în care participi la discuţia despre portofolii, îţi poţi face o idee despre ce ţi s-ar potrivi mai bine şi ţi-ai dori. Dacă ai competenţe într-o anumită direcţie, soliciţi un portofoliu în direcţia respectivă. Trebuie să te diferenţiezi faţă de restul ţărilor UE prin ceva ce ştii tu mai bine. De exemplu, România nu e o ţară în zona euro, nu are cum să primească un portofoliul de influenţă în zona financiară, pentru că ţările euro vor dori să aibă un cuvânt de spus acolo, nu să pună pe cineva din afara zonei euro. Comerţul internaţional este un portofoliu cu mare vizibilitate. Este România un campion în comerţul internaţional? Poate că este, nu pot să spun eu", a explicat Adina Vălean.
Cât despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, potrivit căreia va negocia un portofoliu în zona economică, Adina Vălean a răspuns: "Zona economică este puţin vag, rămâne de definit. Transporturile înseamnă şi zona economică. Agricultura, la fel". Vălean a mai fost întrebată dacă ar putea rămâne comisar şi în viitoarea Comisie Europeană. "În particular nu mi-a făcut nimeni o astfel de invitaţie, deci în momentul de faţă nu mă aştept", a răspuns eurodeputatul PNL.
Aleasă pe lista PSD-PNL pentru Parlamentul European la alegerile din 9 iunie, Adina Vălean va prelua mandatul de eurodeputat în 16 iulie, dată la care va demisiona din postul de comisar european pe Transporturi. Funcţia de eurodeputat este incompatibilă cu cea de comisar european.
Guvernul Ciolacu poate propune un comisar european interimar din partea României, care să preia portofoliul Transporturilor până în luna decembrie, când se va forma noua Comisie Europeană. Până să preia funcţia, noua propunere ar trebui să treacă prin audierile din Parlamentul European. De asemenea, Guvernul poate să nu mai propună pe nimeni ca interimar pentru următoarele cinci luni, iar România să preia direct noul portofoliu - obţinut pe baza negocierilor politice de la Bruxelles.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cel mai amplu studiu privind siguranța vaccinului relevă +610% miocardite, +378% ADEM, +323% CVST, +249% riscuri Guillain-Barré
Un studiu revoluționar realizat pe aproape 99 de milioane de persoane vaccinate din opt țări, publicat în respectata revistă medicală Vaccine, a provocat o undă de șoc în comunitatea științifică, validând îngrijorările legate de tehnologia ARNm susținute de mult timp de scepticii vaccinurilor.
-
„Cel mai înfricoșător lucru care s-a întâmplat vreodată": Vor dezvălui „fișierele Twitter" pentru întregul guvern al SUA laboratoarele biologice din Ucraina? VIDEO
Comentatorul politic conservator Tucker Carlson a publicat luni un interviu amplu cu jurnalistul și autorul Michael Shellenberger, în care cei doi adepți ai adevărului au discutat despre posibilitatea unei expuneri de tip „Twitter Files" a guvernului SUA sub administrația Trump, care ar putea pune în lumină posibilitatea îngrijorătoare a existenței unor laboratoare biologice americane în Ucraina devastată de război.
-
Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
BlackRock este prezentă în acționariatul a zeci de mii de companii din întreaga lume, acolo unde a investit banii clienților săi. Având în vedere că vorbim și de active totale de peste 11 trilioane de dolari, adică 11.000 de miliarde de dolari, este evident că administratorul este unul dintre cele mai influente entități din lume.
-
CEO-ul unei companii financiare admite că poate fi înlocuit de A.I.: „Acum dispune de capacități de raționament."
Sebastian Siemiatkowski a admis că inteligența artificială (A.I.) este capabilă să îi preia atribuțiile de director general al companiei financiare Klarna, relatează Business Insider.
-
Călin Georgescu acuză că Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea alegerilor din România
Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de practic război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. De fapt, protestele sunt organizate de AUR și nu de societatea civilă.
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 9.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 10.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu