ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Accesul la locul de munca NU va fi conditionat de certificatul Covid. Iohannis modifica proiectul lui Rafila la Cotroceni

Postat la: 23.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia coaliției de guvernare privind eliminarea condiționării la locul de muncă pe baza certificatului COVID a fost luată în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis. Hotărârea ar fi venit în urma lipsei unui consens în coaliție pe certificatul Covid, dar și pe fondul protestului violent de marți de la Parlament.

Astfel că accesul la locul de muncă nu va fi condiționat de certificatul Covid, după criteriile prevăzute în proiectul elaborat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Iar certificatul Covid ar putea rămâne în forma din prezent, adică va fi cerut în continuare în mall, restaurante sau la alte evenimente. O alta cauza importanta in renuntarea la prezentarea certificatului verde la locul de munca a fost ca cele 15 teste gratuite de persoana ar fi insemnat un efort foarte mare de la buget.

Marcel Ciolacu l-a chemat pe Alexandru Rafila la sediul PSD pentru a modifica proiectul privind certificatul Covid, dar ministrul Sănătății nu a fost de acord, potrivit aceleiași publicații. Rafila a susținut că în urmatoarea saptamana se asteapta cresterea cazurilor de Covid în România din cauza răspândirii tulpinii Omicron.

După cum se știe, Alexandru Rafila a ridicat posibilitatea unei demisii în cazul în care certificatul Covid nu va fi adoptat până la sfârșitul anului. Deși marți a negat o posibilă demisie, în cursul zilei de miercuri a revenit și a declarat că poate lua în calcul demisia dacă certificatul nu va fi adoptat mai repede, prin asumarea răspunderii Guvernului. O a treia răzgândire a venit tot miercuri, din partea ministrului Sănătății, care a exclus o legătură între demisie și felul în care va fi adoptat certificatul Covid.

Proiectul de lege elaborat de Rafila prevedea ca angajatorii, privați sau de stat, să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic COVID. Ministrul Sănătății a anunțat trei variante cuprinse în certificat: vaccinare, trecerea prin boală sau testare, precum și 15 vouchere pentru testarea gratuită a angajaților.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE