Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Zelenski l-a demis pe șeful serviciilor secrete, prietenul său din copilărie, dar și pe procurorul general al Ucrainei, prietenă cu Koveși!

Postat la: 18.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Ucraine, Volodimir Zelenski, i-a demis pe Ivan Bakanov, șeful Serviciului de Securitate (SBU) și Irina Venediktova procurorul general al Ucrainei.

Volodimir Zelenski vrea să-l demită pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Ivan Bakanov, un prieten din copilărie care a condus cândva compania sa de divertisment și apoi campania sa prezidențială, scria Politico în 24 iunie , care cita patru oficiali apropiați președintelui și un diplomat occidental care a consiliat Kievul cu privire la reformele necesare pentru a moderniza SBU. Bakanov a fost demis în conformitate cu "articolul 47 al Statutului Disciplinar al Forţelor Armate ale Ucrainei", care face referire la "neexecutarea (executarea necorespunzătoare) a sarcinilor de serviciu, care duce la victime umane sau la alte consecinţe grave sau la ameninţarea unor astfel de consecinţe".

Irina Venediktova s-a lăudat cu o relație privilegiată cu Laura Codruța Koveși, care a și vizitat-o la Kiev și au semnat un acord. Zelenski a spus într-o postare pe Telegram că i-a concediat pe înalții oficiali deoarece au ieșit la iveală multe cazuri în care membri ai instituţiilor pe care le-au condus au colaborat cu Rusia, potrivit Reuters. Liderul de la Kiev a afirmat că au fost deschise 651 de cazuri de trădare și colaborare împotriva unor oficiali ai procuraturii și ai forțelor de ordine și că peste 60 de oficiali din instituţiile conduse de Bakanov și Venediktova lucrau acum împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia. „O astfel de serie de infracțiuni împotriva securității naționale a statului ridică întrebări foarte serioase pentru aceşti lideri", a declarat Zelenski.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE