Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Xi Jinping va inaugura Forumul de la Davos din acest an organizat în format virtual din cauza pandemiei

Postat la: 16.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forumul Economic Mondial (WEF) a fost nevoit să anuleze, pentru al doilea an consecutiv, cea mai importantă reuniune a sa anuală, Forumul de la Davos (Elveţia), dar va organiza în schimb o serie de prezentări şi dezbateri virtuale între elita politică şi de afaceri a lumii, începând luni cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, informează EFE.

Forumul de la Davos, singurul eveniment capabil să atragă cei mai importanţi lideri politici ai lumii, şefii celor mai puternice companii şi oficialii care conduc politicile economice ale celor mai mari puteri, a fost anulat pentru prima dată în luna ianuarie 2021 din cauza crizei sanitare. În luna septembrie a anului trecut organizatorii au anunţat că ediţia din 2022 va fi organizată din nou în luna ianuarie la Davos, pentru ca ulterior să anunţe că, din cauza Covid, au amânat pentru la vară evenimentul.

În mod tradiţional, Forumul Economic Mondial se desfăşoară în Elveţia în luna ianuarie. Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum). În 2015, Forumul a fost recunoscut oficial ca organizaţie internaţională. Pregătirile pentru întâlnirea care urma să aibă loc la Davos, în perioada 17-21 ianuarie 2022, erau foarte avansate, însă în cele din urmă Forumul Economic Mondial a decis să ofere o platformă virtuală de reflecţie care va fi inaugurată în fiecare zi, începând de luni şi până vinerea viitoare, de către un şef de guvern care va ridica probleme importante pentru agenda globală şi apoi îşi va detalia ideile într-un dialog virtual cu fondatorul WEF, Klaus Schwab.

Preşedintele chinez va inaugura aceste discuţii luni, 17 ianuarie, pentru ca în următoarele patru zile să predea ştafeta premierul Israelului, Naftali Bennett, cancelarul german, Olaf Scholz, preşedintelui Indoneziei, Joko Widodo, şeful guvernului australian, Scott Morrison şi preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Evoluţia pandemiei în următoarele luni va fi o temă centrală a discuţiilor, deoarece perspectivele de redresare economică şi de ocupare a forţei de muncă vor depinde în mare măsură de aceasta. Forumul de la Davos se va încheia vineri, când va fi abordată situaţia economiei globale, într-un schimb de opinii între preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Pentru a completa această temă din punct de vedere social, se va discuta despre accesul la vaccinuri, care continuă să fie foarte inegal între ţările bogate şi cele sărace, ocazie cu care va interveni şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, precum şi directorii unor mari companii farmaceutice. O discuţie mult aşteptată va fi cea cu privire la comerţul internaţional şi situaţia critică creată de problemele de-a lungul lanţurilor globale de aprovizionare, o temă care va fi abordată de directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Ngozi Okongo-Iweala, de CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, şi de reprezentantul comercial al Statelor Unite, Katherine Tai.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE