ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




WSJ: Occidentul forțează Ucraina să-și stabilească obiective realiste pentru a pune capăt războiului

Postat la: 11.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe măsură ce Rusia avansează pe front, oficialii occidentali vor ca Ucraina să prezinte obiective realiste de război, informează The Wall Street Journal (WSJ), citând surse în acest sens.

Statele Unite și țările europene "împing" Ucraina să dezvolte un plan militar credibil pentru 2025, scrie publicația, citând oficiali occidentali.

Potrivit acestora, "victoria totală" a Ucrainei va necesita sute de miliarde de dolari în sprijin din partea Occidentului, dar nici Washingtonul, nici Europa nu ar mai putea da aceste sume.

Potrivit publicației, Statele Unite și țările europene susțin în continuare obiectivul declarat de Volodimir Zelenski de a "alunga Rusia de pe întregul teritoriu ucrainean".

Cu toate acestea, pe fondul slăbirii sprijinului public, precum și al "progresului lent al Rusiei pe teren", unii diplomați europeni spun că Ucraina "trebuie să fie mai realistă în obiectivele sale militare".

WSJ notează că Statele Unite și Marea Britanie nu au luat încă o decizie finală cu privire permisiunea de a acorda Ucrainei acordul de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi Rusia.

Pe 13 septembrie, președintele american Joe Biden va discuta cu premierul britanic Keir Starmer despre sprijinul acordat Ucrainei, inclusiv despre solicitarea autorităților ucrainene de lovituri pe teritoriul rusesc cu arme cu rază lungă de acțiune.

Înainte de asta, Londra și Washingtonul vor să se familiarizeze cu planurile militare ale Kievului.

În mai, Biden a permis Ucrainei să efectueze lovituri limitate cu arme americane pe teritoriul Federației Ruse, pe fondul unei ofensive în regiunea Harkov. Publicația Axios a scris că Statele Unite intenționează să permită forțelor armate ale Ucrainei să lovească cu rachete ATACMS cu o rază de acțiune de până la 280 km.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE