Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vladimir Putin pregătește surpriza care ar arunca Europa în aer?

Postat la: 20.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina își întărește forțele la granița cu Belarus, temându-se un alt atac din această parte.După cum a aflat Fakt.pl , ofensiva atârnă în balanță, iar dictatorul belarus îi atrage pe „wagneriști" (mercenari ruși din Grupul Wagner - n.r.). Această armată privată rusă urmează să fie gata să lanseze o provocare la graniță, care îi va oferi lui Lukașenko un pretext pentru a ataca vestul Ucrainei.

Dictatorul belarus mută mai multe unități la granița cu Ucraina și nu exclude să le folosească în Ucraina.Ucrainenii înșiși se tem de atac, scrie sursa citată. Concentrarea trupelor belaruse la graniță a fost observată de forțele speciale ucrainene, iar mișcarea părea atât de tulburătoare încât președintele Volodimir Zelenski a decis să acționeze.

"Va fi efectuată o inspecție în patru zone pentru a evalua posibilitatea unei invazii repetate a țării noastre din Belarus"- a declarat Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Prudența nu este surprinzătoare, mai ales că declarațiile recente ale dictatorului din Belarus indică foarte clar că este din ce în ce mai dispus să privească spre Ucraina. El acuză Polonia că vrea să anexeze Vestul Ucrainei, dar doar trupele sale se pregătesc să intre pe teritoriul acesteia.

"Va trebui să reacţionăm. Pentru că nu putem permite deloc polonezilor să ne înconjoare. Aceasta este o opțiune periculoasă. Și am spus odată: ucrainenii ne vor cere și nouă și rușilor să-i ajutăm să-și mențină integritatea"- a declarat Lukașenko vinerea trecută. După cum a afirmat Fakt, există într-adevăr mobilizare în Belarus, până acum în regiunea Gomel, iar unități suplimentare sunt aduse la granița cu Ucraina. Lukașenko cere și sprijinul rușilor.

"Ce este mai rău, conform informațiilor noastre, câteva mii de wagnerişti, această armată privată rusă, au venit în Belarus în ultima lună. Toate acestea ar putea sugera că o astfel de posibilitate de implicare a lui Lukashenko în război este reală, avertizează Paweł Latuszka, fost ambasador al Belarusului în Polonia, în prezent activist al opoziției, într-un interviu pentru Fakt.

Opoziţia belarusă, folosind rapoartele informatorilor săi, atrage atenţia şi asupra creării de către Lukaşenko a unor noi structuri de „voluntari naţionali". Ei trebuie să ajute la menținerea ordinii, chiar dacă armata belarusă va trebuit să părăsească țara. Potrivit lui Paweł Latuszko, liderul din Belarus caută doar o scuză pentru a lovi. "Pentru ca Lukașenko să atace, chiar și cu un atac cu rachetă, Kievul, pe care l-a amenințat recent, are nevoie de o provocare puternică la graniță și asta pot face wagneriștii"- explică opoziția din Belarus. Faptul că ceva se întâmplă în Belarus este evidențiat și de intensificarea propagandei regimului.

Aceasta acuză în mod deschis Polonia că a provocat războiul și chiar raportează că trupele poloneze au început deja să ocupe partea de vest a țării.Opozantul este îngrijorat cu privire la ceea ce vor aduce zilele următoare. "Poate să apară o situație în care, în curând, după întâlnirea anunțată dintre Lukașenko și Putin, să se declanșeze o contraofensivă din Rusia și Belarus. Toate acestea ne dau un motiv să ne temem că ar putea urma zile sau săptămâni grele, mai spune Paweł Latuszka.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE