Vladimir Putin: "Nu căutăm succesori!" Țarul de la Kremlin se autoimpune la putere pana în 2036
Postat la: 24.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Vladimir Putin acționează pe termen lung. Intr-un interviu pe care televiziunea rusă l-a transmis acum două zile a declarat că va candida, din nou, la președinția Rusiei dacă amendamentele constituționale pe care le-a propus vor fi aprobate în urma referendumului pregătit pentru 1 iulie. Mandatul Țarului de la Kremlin ar urma să se încheie în 2024, numai că președintele rus și-a pregătit deja pașii următori, vizând păstrarea funcției supreme în stat până în 2036.
Duma de Stat a aprobat Reforma Constituțională propusă de Vladimir Putin, analiștii politici fiind de părere că totul s-a desfășurat conform unui scenariu anticipat. Nu a fost înregistrat niciun vot împotrivă, iar "măreția Rusiei" - despre care liderul de la Kremlin vorbește de fiecare dată - este sintagma pe care Putin o păstrează ca pe o floare prinsă la reverul costumului.
La aproape 68 de ani - îi va împlini pe 7 octombrie -, Putin pare mai energic ca niciodată, cu atât mai mult cu cât toate planurile sale se transformă, subit, în realitatea dorită. Și, tocmai de aceea, nu se ferește să afirme că prioritară nu este descoperirea unui "succesor" al său, ci doar continuarea "muncii" depuse până acum.
„Trebuie să continuăm munca, nu să căutăm succesori", a precizat Vladimir Putin în interviul transmis de televiziunea rusă. Suplimentar, "Țarul" a lansat și un avertisment voalat către eventualii doritori ai funcției supreme, considerând că dacă referendumul de la 1 iulie nu îi va da câștig de cauză se va ajunge într-un previzibil impas.
"Voi spune absolut sincer acum: Dacă această schimbare constituțională nu va avea loc, în doi ani - și vă spun asta din propria experiență - în loc de o muncă normală și constantă la diferite niveluri de putere toată lumea va începe să caute în jur posibili succesori"
În pofida faptului că reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că pandemia de coronavirus poate cunoaște o nouă etapă "explozivă" în Rusia - în contextul în care parada militară grandioasă organizată de autorități pe 24 iunie ar urma să atragă sute de mii de oameni -, Vladimir Putin trece cu vederea astfel de "amănunte" și se dovedește a fi, încă o dată, mult mai atent la scenariul politic personal decât la grija pe care ar trebui să o arate pentru rușii de rând.
Ieri, Vladimir Putin a vizitat, fără a purta mască de protecție, Catedrala Patriarhală cu hramul Învierii Domnului - considerată "templu al Forțelor Armate ale Federației Ruse". S-a dorit a fi încă o lovitură de imagine dată de președintele rus, ziua de 22 iunie marcând " Ziua Memoriei și a Durerii", iar anul acesta se împlinesc 79 de ani de la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial.
Vladmir Putin a fost acuzat, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, că minimalizează riscurile reprezentate de noul coronavirus, sacrificând pe un "altar al cultului personalității" sănătatea populației. Iar rușii de rând se confruntă, acum, cu două pericole majore.
1. Pe de o parte, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creștere alarmantă, Rusia fiind devansată în acest clasament nedorit doar de Statele Unite ale Americii și Brazilia. 599.705 de ruși au fost infectați cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 8.359, cu 153 mai multe decât informațiile oficiale publicate ieri.
2. Pe de altă parte, populația este afectată și de criza economică din Rusia, în pofida declarațiilor oficiale care transmit că totul se desfășoară în parametri normali. Dar datoria pe cap de locuitor a crescut cu 10% față de 2014, prețurile la produsele de bază sunt din ce în ce mai mari și, chiar dacă nu toți au curajul de a-i spune lui Putin ceea ce gândesc, se fac din ce în ce mai auzite vocile critice.
Surprinzător, "Rusia lui Putin" se pregătește să treacă într-o nouă etapă a asa-ziselor măsuri de relaxare, în ciuda cifrelor alarmante. S-au deschis parcurile și terasele, iar acum este pregătită redeschiderea muzeelor.
Este evident că "Maica Rusia" nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, însă un astfel de adevăr nu îl deranjează pe Vladimir Putin. Pregătește cu minuțiozitate parada militară grandioasă cu ocazia Zilei Victoriei, iar bugetul alocat acestei manifestări - 13 milioane de euro - îi determină pe din ce în ce mai mulți analiști să consideră că există asemănări izbitoare între el și dictatorul nord-coreean Kim Jong UN.
Conform acestora, Vladimir Putin nu urmărește decât propriile interese oligarhice, asuprind populația de rând, chiar dacă păstrează, în permanență, "mănușa de catifea" peste "pumnul de fier". Este preocupat, exclusiv, de propria imagine, iar declarațiile pe care le face ascund, de fiecare dată, și avertismente trimise către adversari, dincolo de frazele pompoase în care "Mândra Rusie" este prezentată drept un pilon de neclintit la nivel global.
Totuși, există și primari care se opun dorinței lui Putin ca în marile orașe ale "Patriei Mamă" să fie organizare manifestări similare celei de la Moscova, mai ales în condițiile în care sărăcia în care trăiesc rușii de rând este evidentă, în foarte multe zone, iar discrepanța dintre o paradă militară opulentă și costisitoare - riscantă și la nivel medical, din cauza crizei noului coronavirus - și scăderea îngrijorătoare a nivelului de trai al rușilor este evidentă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce pune la cale Teheranul? Iranul dă asigurări că o nouă rezistenţă va apărea în Siria împotriva Israelului
O „nouă rezistenţă" împotriva Israelului va apărea în Siria, în ciuda căderii fostului preşedinte Bashar al-Assad, potrivit unui înalt responsabil iranian apropiat ayatollahului Ali Khamenei.
-
Obiceiuri și superstiții de Anul Nou. Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie și 1 ianuarie pentru a nu rămâne fără bani tot anul ce vine
Simboluri, colinde şi obiceiuri păgâne marchează, în datina românească, ultima zi a anului vechi şi în prima a celui nou. În Muntenia se umblă cu capra, în Moldova cu ursul, „mascaţii" sunt în Bucovina, iar în noaptea dintre ani se pun vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug.
-
TikTok, amendată cu 10 milioane de dolari pentru provocările mortale care circulă pe platformă
Venezuela a amendat, luni, TikTok cu 10 milioane de dolari pentru „neglijența" sa privind controlul provocărilor online care circulă pe platformă. Decizia vine după ce trei adolescenți din țară au murit după ce au luat parte la o provocare periculoasă.
-
O pastilă pentru câini ar putea să conțină secretul longevității oamenilor. La patrupede li s-a prelungit viața cu patru ani
O companie americană de biotehnologie se pregătește să lanseze o pastilă de longevitate cu aromă de carne de vită pentru câini, care le-ar putea prelungi viața cu până la un an - iar unii oameni de știință cred că medicamente similare ar putea face același lucru pentru oameni.
-
O serie de routere Wi-Fi sunt sub amenințare! Ce trebuie să știi despre atacurile cibernetice
Routerele TP-Link, deja în atenția guvernului Statelor Unite din motive de securitate națională, se confruntă acum cu o altă problemă majoră: un atac de tip botnet denumit Mirai.
-
Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
Premierul Marcel Ciolacu (PSD) și președintele Senatului, Ilie Bolojan (PNL) vor conduce împreună un departament care va gestiona reducerea cheltuielilor bugetare prin reorganizări instituționale, a anunțat Tánczos Barna, ministrul Finanțelor, la finalul ședinței de Guvern din 30 decembrie 2024, ședință în care a fost aprobată Ordonanța austerității ("Ordonanța trenuleț").
-
Un gigant tech se pregătește să lanseze „creiere" pentru roboții umanoizi. Cum va funcția
Nvidia își extinde prezența în domeniul roboticii prin lansarea unei noi generații de computere compacte, Jetson Thor, în prima jumătate a anului 2025, conform Financial Times. Această inițiativă reprezintă un capitol important în strategia de lungă durată a companiei de a deveni un lider tehnologic în alimentarea roboților umanoizi și industriali.
-
Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
„Ordonanța-trenuleț" prin care Executivul vrea să facă economii la buget de peste 30 de miliarde de lei ar fi primit aviz nefavorabil din partea Consiliului Economic și Social (CES) care este obligatoriu dar doar consultativ.
-
Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
Cercetătorii francezi au descoperit un sarcofag reînhumat ce datează din perioada Regatului Mijlociu Egiptean în oraşul Luxor din Egipt, în cadrul unor cercetări desfăşurate după descoperirea, în 2018 şi 2019, a altor sarcofage în acelaşi sit.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 2.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 3."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 4.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 5.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 8.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 9.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
- 10.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu