Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vladimir Putin cere SUA să lămurească asasinarea lui Kennedy înainte de a da lecții lumii despre democrație!

Postat la: 16.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă SUA vor să fie considerate o autoritate în materie de democrație și drepturile omului, mai degrabă decât servitoarea elitei globaliste, trebuie să spună adevărul despre asasinarea președintelui John F. Kennedy și a fratelui său, Robert F. Kennedy, potrivit Ministerului rus de Externe.

În timpul briefingului său de presă obișnuit de săptămâna trecută, purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a fost întrebată despre declarația secretarului de stat american Antony Blinken, care a afirmat că Washingtonul intenționează să susțină drepturile omului și libertățile fundamentale în China și în alte părți.

"Washingtonul însuși a rămas de mult timp departe de standardele de democrație pe care le declară public peste tot", a răspuns Zakharova, adăugând că SUA promovează o "retorică patetică și ipocrită" în străinătate pentru a-și ascunde ambițiile neocoloniale și interesele geopolitice.

"Istoria politicii americane conține multe fapte inestetice care sunt tăinuite în mod deliberat de autoritățile americane", a precizat Zakharova. Ca exemplu, ea a citat familia Kennedy - și recenta aniversare a asasinării, în iunie 1968, a senatorului Robert F. Kennedy la Los Angeles, în timpul alegerilor primare prezidențiale în care acesta era favorit.

Asasinarea lui RFK a avut loc la două luni după împușcarea mortală a liderului pentru drepturile civile Martin Luther King - și la aproape cinci ani de la asasinarea, în noiembrie 1963, a lui John F. Kennedy, cel de-al 35-lea președinte al SUA, a declarat Zakharova reporterilor.

"Îi sugerez domnului Blinken să își facă curaj și să publice toate materialele referitoare la asasinatele politice ale președinților SUA, în special ale lui John F. Kennedy, și să spună poporului său - poporului său, în primul rând - adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în Dallas și mai târziu la Chicago, la Convenția Partidului Democrat", a spus ea.

"Doar atunci când vor închide cazul acestor asasinate politice, vor putea încerca să corecteze alte țări", a susținut purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. "Atâta timp cât astfel de crime îngrozitoare rămân nerezolvate, iar ucigașii nu sunt găsiți și condamnați, dacă aș fi în locul liderilor americani, nu aș deschide gura despre alte țări și, cu siguranță, aș înceta să dau lecții tuturor celorlalți cum să trăiască".

Fiul lui RFK și nepotul lui JFK, Robert Francis Kennedy Junior, și-a lansat în aprilie provocarea la alegerile primare împotriva președintelui Joe Biden. Într-un interviu acordat luna trecută, el a declarat că există "dovezi copleșitoare că CIA a fost implicată" în asasinarea unchiului său și dovezi "foarte convingătoare, dar circumstanțiale" că agenția de spionaj a avut legătură și cu asasinarea tatălui său.

Concluziile oficiale ale guvernului american, cunoscute sub numele de Raportul Comisiei Warren, au declarat că veteranul pușcașilor marini americani Lee Harvey Oswald a acționat singur și l-a împușcat pe președinte în timp ce coloana sa de mașini trecea prin Dallas la 22 noiembrie 1963. Înainte de a putea fi judecat, Oswald a fost împușcat mortal de proprietarul unui club de noapte, Jack Ruby, la sediul poliției din Dallas. Comisia Warren a decis că Ruby a acționat singur, din impuls și din cauza durerii.

Ruby a murit în închisoare în 1967. Mai târziu în acel an, CIA a emis o directivă privind modul de discreditare a "teoreticienilor conspirației" care se îndoiau de concluziile oficiale ale Comisiei Warren.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE