ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Viktor Orban compară Bruxelles-ul cu armata sovietică: "Propun ca răspunsul nostru să fie la fel de clar ca cel din 1956"

Postat la: 23.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a îndemnat pe unguri miercuri, 23 octombrie, să opună rezistenţă Bruxellesului la fel cum au făcut în 1956 împotriva armatei sovietice, într-un nou atac împotriva Uniunii Europene, cu ocazia comemorării Revoluţiei Ungare.

"Trebuie să cedăm voinţei unei puteri străine, de data aceasta a Bruxellesului, sau trebuie să-i rezistăm? Aceasta este decizia grea care aşteaptă acum Ungaria: eu propun ca răspunsul nostru să fie la fel de clar şi fără echivoc ca cel din 1956", a declarat Viktor Orban în faţa a mii de persoane reunite într-un parc din Budapesta.

De la revenirea sa la conducerea Ungariei, în 2010, Viktor Orban şi-a extins puterea subordonându-şi celelalte puteri în stat, o derivă autoritară condamnată de mai multe ori de Comisia Europeană şi sancţionată de justiţie.

Tensiunile s-au accentuat în ultimele luni, după o "misiune de pace" în Rusia decisă fără consultare cu alte ţări europene, în condiţiile în care chiar Ungaria exercită în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE.

Potrivit liderului suveranist, Bruxellesul vrea să facă din ţara sa "un stat-marionetă, un vasal". Însă, dacă "eroii din 1956" nu au putut reuşi, victime ale reprimării în sânge de către Uniunea Sovietică, "noi vom câştiga" astăzi, a insistat el.

"Ştim că ei vor să ne forţeze să intrăm în război. Ştim că ei vor să ne impună migranţii lor. Ştim să ei vor să încredinţeze copiii noştri unor ideologii de gen", a continuat Viktor Orban, denunţând "o presiune din ce în ce mai puternică".

Viktor Orban, singurul lider din UE care menţine legături apropiate cu Kremlinul, critică în mod regulat sprijinul occidental pentru vecinul său ucrainean. El a mers şi mai departe miercuri, agitând spectrul unei ofensive ucrainene pe teritoriul ungar.

Criticând aspru "planul pentru victorie" prezentat săptămâna trecută de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, premierul Ungariei a atenţionat: "Noi, ungurii, ne vom trezi într-o dimineaţă cu soldaţi slavi în estul teritoriului nostru".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE