Viktor Orban avertizează asupra pericolului unui al treilea război mondial: "Să îl chemăm înapoi pe Trump! Aceasta este singura cale de ieşire"
Postat la: 30.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a avertizat, într-un interviu acordat lui Tucker Carlson, asupra pericolului unui al treilea război mondial şi a spus că în Ucraina este nevoie de pace, cât mai curând posibil.
Interviul realizat de Carlson a apărut în miercuri dimineaţă pe pagina socială X a acestuia. Prim-ministrul a vorbit şi despre faptul că Statele Unite ale Americii ar dori pacea, în dimineaţa următoare ar fi pace, argumentând că dacă din Occident - în special din SUA - nu mai sosesc bani şi echipamente, atunci războiul s-a terminat. "Ucrainenii nu pot fi ignoraţi, trebuie incluşi, însă factorul real nu este Ucraina, ci voinţa SUA", a subliniat premierul. "Să îl chemăm înapoi pe Trump! Aceasta este singura cale de ieşire", a mai afirmat el, conform MTI.
"Trăim vremuri foarte periculoase. Al treilea război mondial ar putea să ne bată la uşă", a spus premierul maghiar, adăugând că, prin urmare, trebuie să fim foarte atenţi. "Acesta este şi mesajul pe care îl tot transmit Americii, de exemplu, şi la summit-ul NATO: să fie precauţi!", a continuat el.
"Dacă oricare dintre ţările occidentale ar trimite militari pe câmpul de luptă, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia, iar atunci "ne-am regăsi imediat într-un al treilea război mondial", a explicat şeful guvernului de la Budapesta. De aceea, acesta este acum un moment foarte periculos, a adăugat Orbán.
Pledând în favoarea păcii, Viktor Orbán a subliniat că pe teritoriul Ucrainei trăieşte o minoritate maghiară semnificativă, de peste 150 000 de persoane. "Militari maghiari mor pentru Ucraina, ca cetăţeni ucraineni. (...) pierdem şi noi, cei din naţiunea maghiară, vieţi umane în fiecare zi", a spus politicianul.
Prim-ministrul a punctat, de asemenea, că NATO ca instituţie spune exact ceea ce spune şi Ungaria; că nu există participare şi că "trebuie să facem totul pentru pace". Totodată, NATO mai spune şi că statele membre ar trebui să facă tot ceea ce le stă în putere pentru a-i sprijini pe ucraineni, a adăugat Orbán, menţionând că, prin urmare, este necesar să se clarifice că ceea ce se întâmplă în prezent, şi anume că, de exemplu, politica externă a Statelor Unite ale Americii sprijină şi finanţează ucrainenii, nu este politica NATO, ci politica SUA; acest lucru reprezintă o mare diferenţă.
Viktor Orbán şi-a reconfirmat poziţia potrivit căreia strategia actualului preşedinte american, Joe Biden, care "vrea să-i zdrobească pe ruşi într-un fel sau altul", nu va funcţiona. Potrivit acestei strategii, militarii ucraineni luptă, iar anumite state membre ale NATO finanţează această luptă cu bani şi o susţin cu mijloace militare, a explicat şeful Guvernului de la Budapesta.
"Noi, maghiarii, ne-am clarificat de la bun început poziţia: aceasta este o strategie proastă; iar acum, după un an şi jumătate de război, este clar că aceasta este o strategie proastă", a subliniat premierul maghiar.
Viktor Orbán a declarat că, în final, pe câmpul de luptă va conta numărul militarilor, iar în acest sens, ruşii sunt mult mai puternici, ei fiind mult, mult mai mulţi, decât ucrainenii.
"Trebuie să înţelegem că nu îi putem învinge cu metoda actuală. Este imposibil. Nu îşi vor ucide liderul. Nu vor renunţa niciodată. Vor menţine ţara unită şi o vor proteja", a spus Orbán despre Rusia şi despre preşedintele rus Vladimir Putin.
Dacă Statele Unite ale Americii ar dori pacea, în dimineaţa următoare ar fi pace. Dacă din Occident - în special din SUA - nu mai sosesc bani şi echipamente, atunci războiul s-a terminat, a spus premierul. "Soluţia se află în mâinile voastre"; doar Statele Unite ale Americii pot face asta, şi nimeni altcineva; ucrainenii nu pot rezolva asta, a spus şeful guvernului de la Budapesta. Desigur că toate acestea sunt despre ucraineni, ei nu pot fi ignoraţi, trebuie incluşi, însă factorul real nu este Ucraina, ci voinţa SUA, a subliniat premierul.
"Să îl chemăm înapoi pe Trump! Aceasta este singura cale de ieşire", a declarat Viktor Orbán, comparând politica externă a lui Joe Biden cu cea a predecesorului şi contracandidatului său, Donald Trump.
A sa a fost cea mai bună politică externă din ultimele decenii. El nu a început niciun război nou. A gestionat bine situaţia cu nord-coreenii şi ruşii, chiar şi cu chinezi. El a urmat o politică care pentru Orientul Mijlociu a fost cea mai bună posibilă, a explicat premierul ungar, despre Trump.
Întrebat de Tucker Carlson "despre faptul că pare clar că administraţia Biden a aruncat în aer Nord Stream - fie direct, fie indirect", Viktor Orbán a amintit că atunci când s-a întâmplat acest lucru, "noi l-am clasificat drept atac terorist". Acest lucru a fost respins de Germania şi Occident, a spus premierul maghiar.
Aceasta este, de fapt, o dovadă clară a lipsei de suveranitate. Dar aceasta este problema nemţilor, "nu aş vrea să îi critic", a spus prim-ministrul maghiar.
În ceea ce priveşte South Stream, prin care gazul din Rusia soseşte prin Turcia, Bulgaria şi Serbia, Viktor Orbán a declarat că împreună cu premierul sârb şi cu preşedintele sârb, "am făcut clar" faptul că dacă cineva ar face acelaşi lucru cu acest coridor sudic, aşa cum s-a întâmplat în nord, "am considera că este un motiv de război sau un atac terorist şi am reacţiona imediat"; prin urmare, este mai bine să nu se încerce acest lucru.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Atacatorul din SUA era un fost militar care a luptat în Afganistan: dorea să-și ucidă familia și simpatiza gruparea ISIS
Într-o serie de videoclipuri, Shamsud-Din Jabbar, suspectul din atacul mortal de Anul Nou din New Orleans, a vorbit despre planurile pe care le făcea pentru a-şi ucide familia şi despre vise care l-au ajutat să-şi dorească să se alăture ISIS, potrivit mai multor oficiali informaţi cu privire la anchetă.
-
Descoperire uriașă: Marea Piramidă din Giza concentrează și amplifică energia electromagnetică
Marea Piramidă din Giza, una dintre cele mai fascinante structuri antice, a fost recent subiectul unor studii științifice care au evidențiat proprietăți electromagnetice remarcabile.
-
Câte ore din viață îți ia un singur pachet de țigări? Cercetătorii au făcut o descoperire tulburătoare
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University College London sugerează că fiecare țigară fumată scade speranța de viață cu aproximativ 20 de minute. Potrivit calculelor, un pachet de 20 de țigări ar echivala cu aproape șapte ore pierdute din viața unui fumător.
-
Ion Cristoiu a rămas, în câteva secunde, fără câteva zeci de mii de lei după ce a căzut în plasa fraudelor online
Anul Nou vine cu înşelătorii vechi. Fraudele online s-au înmulţit şi trebuie să fim mult mai vigilenţi când primim apeluri şi mesaje pe telefon. A păţit-o de curând şi cunoscutul ziarist Ion Cristoiu care, din neatenţie, a oferit acces unui necunoscut la datele sale bancare. Rezultatul - în câteva secunde a rămas fără 20.000 de lei.
-
O nouă pandemie devastatoare ar putea urma. Experții avertizează despre pericolele mult mai mari decât Covid-19
Pandemia de Covid-19 a schimbat lumea, provocând milioane de decese și o criză economică globală. Cu toate acestea, experții avertizează că următoarea pandemie ar putea fi mult mai gravă, ceea ce face esențială pregătirea pentru a face față unui agent patogen necunoscut.
-
Un copil de 8 ani a rezistat cinci zile într-un parc de vânătoare plin cu lei. Ce tehnici de supraviețuire a folosit
Un băiat de opt ani a fost găsit în viaţă după ce a supravieţuit cinci zile într-un parc de vânătoare populat cu lei şi elefanţi în nordul statului Zimbabwe, a relatat un membru al parlamentului din această ţară, potrivit BBC.
-
Apelul internațional al lui Călin Georgescu: "Corupția ne-a luat dreptul sacru acordat exclusiv de Dumnezeu"
Călin Georgescu și-a pus speranța în CEDO pentru a șterge anularea alegerilor prezidențiale din România. Într-un mesaj publicat în limba engleză, candidatul la prezidențiale, cere ajutorul întregii lumi democratice pentru nedreptatea pe care susține că o înfruntă.
-
Ce crede omul cu cel mai mare IQ despre ce ni se întâmplă după moarte: "Este încetarea relației cu corpul fizic particular. Vi se poate oferi un corp înlocuitor"
Chris Langan, considerat „cel mai inteligent om din lume" datorită unui IQ estimat între 190 și 210, și-a împărtășit gândurile despre moarte și viața de apoi într-un episod al podcastului Theories of Everything, găzduit de Curt Jaimungal. Viziunea sa, fundamentată pe o combinație de matematică, filosofie și spiritualitate, oferă o perspectivă profundă asupra acestui subiect complex și universal.
-
Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
Peso-ul argentinian s-a întărit în termeni reali mai mult decât orice altă monedă în 2024, sporind popularitatea președintelui libertarian Javier Milei, chiar dacă economiștii pun la îndoială sustenabilitatea prețurilor ridicate din Argentina.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 2.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 3."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 4.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 5.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 8.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 9.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
- 10.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu