Viktor Orbán spune că dacă Ucraina vrea să înceapă negocierile de aderare la UE trebuie să respecte drepturile comunității maghiare
Postat la: 02.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ungaria trebuie să fie de partea păcii, iar singura cale de a opri inflaţia cauzată de război este să punem capăt războiului, a declarat, vineri, prim-ministrul ungar în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public de radio Kossuth, unde a anunţat de asemenea că guvernul va accelera dezvoltarea forţelor militare. Orbán a amintit că Ungaria limitează pe cale administrativă preţurile anumitor produse, dar prin aceasta inflaţia poate fi frânată doar temporar şi parţial, transmite agenția maghiară de știri MTI.
Prin urmare, este în interesul Ungariei şi al tuturor ţărilor europene ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Nu trebuie să impunem sancţiuni, ci să obţinem oprirea ostilităţilor şi apoi să fixăm cadrul negocierilor de pace. Pacea ar fi un lucru bun pentru toată lumea - a subliniat premierul -, însă nimeni nu adoptă această poziţie, în afara Ungariei, nimeni "nu vorbeşte pe acest ton".
El a precizat: ne aflăm într-o stare de război, nu atacăm, ci ne apărăm, nu este momentul să facem "un pas sau doi paşi înainte" pe planul dezvoltărilor sau în privinţa problemelor salariale. Astăzi succesul, rezultatul este faptul că nu regresăm, ci "putem să ne înfigem călcâiele" şi nu lăsăm războiul să ne retrogradeze în privinţa dezvoltării economice şi a standardelor de viaţă, a spus el, adăugând că guvernul ungar s-a angajat să protejeze ocuparea integrală a forţei de muncă, sistemul de susţinere a familiei, reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi pensiile.
"Dacă reuşim să protejăm aceste rezultate, Ungaria a realizat deja o mare performanţă. Cele mai multe ţări nu pot face acest lucru acum şi nu vor putea face acest lucru în viitor", a precizat premierul. În altă ordine de idei, Viktor Orbán a declarat că acceptarea candidaturii Ucrainei la aderarea la UE va contribui la respectarea drepturilor maghiarilor din această ţară.
El a atras atenţia că această candidatură este "primul pas", ea nu înseamnă că negocierile vor începe de îndată; pentru ca ele să poată fi începute, Kievul trebuie să îndeplinească anumite condiţii, inclusiv aşteptările UE şi ale Ungariei referitor la minorităţile care trăiesc în Ucraina. Suntem într-o poziţie mult mai bună pentru a pune în valoare drepturile maghiarilor din Ucraina, faţă de situaţia în care Ucraina nu ar fi solicitat statutul de candidat - a declarat Viktor Orbán în interviu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adevăratul motiv pentru care Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda: Rolul strategic în economia mondială
Preocupările privind intenția lui Donald Trump de a prelua controlul asupra Groenlandei sunt și mai intense după ce acesta a fost învestit în funcție. Asta înseamnă că SUA ar putea obține o poziție strategică economică și militară extrem de importantă la nivel mondial, dacă noul președinte va obține ce își dorește, arată Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, iar anticipaţiile de creştere economică se situează la valoarea medie de 1,3%, potrivit estimărilor analiştilor Asociaţiei CFA România.
-
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană
Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee's și Carl's Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană.
-
Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
Jeffrey Sonnenfeld și Steven Tian, doi experți de la Institutul Yale din Statele Unite, dezvăluie într-o analiză cum o lovitură mortală a lui Donald Trump ar putea duce la sfârșitul regimului lui Putin. Noul președinte al SUA și-a orientat poziția față de Putin, odată ce a aflat cât de slabă este cu adevărat economia Rusiei.
-
Polul Nord magnetic și-a modificat poziția neasteptat de mult: Se îndreaptă spre Rusia și poate avea consecințe grave
Spre deosebire de Polul Nord geografic, care are o amplasare fixă, poziţia Polului Nord magnetic este determinată de câmpul magnetic al Pământului, care este în continuă mişcare.
-
DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
CEO-ul Norges Bank Investment Management din Norvegia, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, a declarat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru pieţele financiare în 2025.
-
S-a aflat nota de plată pentru eliberarea de Rusia: Europa trebuie să cumpere gaze de șase miliarde de dolari de la americani
Europa ar putea fi nevoită să achiziţioneze în această vară cel puţin 100 de nave încărcate cu gaze, în valoare de aproximativ şase miliarde de dolari la preţurile actuale, pentru a înlocui stocurile de gaze, după scăderea nivelului din depozite, în urma vremii nefavorabile şi a opririi livrărilor din Rusia.
-
Călin Georgescu face o declaratie neasteptata legata de serviciile secrete si relatii cu ofiteri de informatii
Călin Georgescu, candidat independent la Președinția României, face o declarație bizară într-un interviu la Marius Tucă Show. Georgescu afirmă că are contacte în interiorul serviciilor de informații, iar „oameni de bună credință" din aceste structuri îi dau acces la rapoarte.
-
Cele mai comune probleme la buldoexcavatoare
Buldoexcavatoarele sunt utilaje esențiale în construcții, agricultură și multe alte domenii, fiind proiectate să îndeplinească sarcini diverse, precum săparea, încărcarea și manipularea materialelor. Deși sunt robuste și puternice, ca orice echipament, pot întâmpina probleme în timpul utilizării.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 6.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 7.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 8.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Șeful influentului grup rus de analiză Valdai despre declarațiile lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu