Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vietnamul va începe dezvoltarea 6G

Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vietnamul se va concentra pe dezvoltarea 6G - a șasea generație standard în prezent în curs de dezvoltare pentru tehnologiile de comunicații fără fir - în anul 2022.

Ministrul Informației și Comunicațiilor, Nguyễn Mạnh Hùng, a declarat la o conferință organizată la Hanoi la începutul acestei săptămâni, că este timpul ca țara să treacă înaintea curbei de dezvoltare și să-și consolideze infrastructura digitală, cu accent pe Cloud Computing, Platformă Digitală și As Service. Conform estimărilor industriei, economia digitală crește într-un ritm de 136 de miliarde de dolari pe an, înglobând peste 64.000 de firme.

„Vietnamul urmează să-și dezvolte rapid infrastructura și tehnologiile digitale cu obiectivul de a deveni una dintre țările lider în digitalizare din lume, cu o viziune pentru dezvoltarea viitoare a tehnologiei și să răspundă cererii de muncitori calificați în domeniu", a spus ministrul Hùng.

El a insistat asupra importanței dezvoltării capacității Vietnamului pentru Cloud Computing și Platformă digitală, două dintre domeniile cu cea mai rapidă creștere, cu o rată anuală de creștere de 15-20%. După estimarea ministerului, piața cloud computing și a platformelor digitale va fi întâlnită sau chiar depășită pe cea a telecomunicațiilor, care a atins un punct de saturație a pieței.
În plus, sectorul telecomunicațiilor trebuie să abordeze o serie de probleme de lungă durată, cum ar fi SIM bonus, mesaje text publicitare rampante și apeluri înainte de a se putea dezvolta ca o platformă utilă pentru economia digitală.

Ministrul a spus că infrastructura digitală este printre cele mai înalte priorități pentru Guvern, care și-a stabilit obiectivul de a fi printre primele 30 de țări cu cea mai avansată și mai robustă infrastructură digitală până în 2025. „Pentru a realiza aceste obiective, sectorul telecomunicațiilor trebuie să înceapă acum să depășească concurența pentru a dezvolta tehnologii și hardware 6G, precum și pentru a construi rețeaua 5G a țării", a spus Hùng.

El a îndemnat firmele locale să investească în dezvoltarea și producția de hardware 5G, 6G și a promis că Guvernul le va oferi sprijin suplimentar.

Marian Gârleanu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE