Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ursula von der Leyen se opune apelurilor la o încetare a focului în Ucraina: "Sunt multe în joc, nu numai pentru Ucraina!"

Postat la: 26.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat opoziţia faţă de apelurile la o încetare a focului în Ucraina: "Ştiu că unii cer încetarea luptelor, dar trebuie să spun că realitatea este următoarea: dacă Rusia încetează să lupte, războiul se termină, dacă Ucraina opreşte lupta, nu va mai exista Ucraina", a declarat şefa executivului european.

Ea a vorbit la universitatea Princeton în Statele Unite după ce a participat la Adunarea generală a Naţiunilor Unite la New York, relatează La Libre Belgique preluat de Rador. "Sunt multe în joc, nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru Europa, pentru comunitatea internaţională şi pentru ordinea mondială", a continuat dna von der Leyen. Ea a adăugat că recentele succese ale armatei ucrainene în recucerirea de teritorii din mâinile forţelor armate ruse "ridică moralul", dar că este necesară o consolidare. Vorbind despre sancţiuni impuse Rusiei de UE şi SUA, ea a arătat că acestea sunt "usturătoare" şi că vor rămâne în vigoare.

La reuniunea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, ministrul afacerilor externe german, Annalena Baerbock, i-a cerut dlui Putin să pună capăt războiului. "Este un război pe care nu-l veţi câştiga", a declarat ea adresându-i-se fără a-l numi. "Încetaţi să vă trimiteţi mai mulţi cetăţeni la moarte", a îndemnat ea. Ea a arătat că anunţarea mobilizării parţiale nu a creat cozi de voluntari care să participe la conflict. "Ce constatăm în schimb sunt bărbaţi, femei şi copii care ies în stradă deoarece nu vor să ia parte la acest război contra Ucrainei".

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis miercuri noi sancţiuni pentru a lovi Rusia după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat o mobilizare parţială a rezerviştilor ca să susţină ofensiva sa militară în Ucraina vecină. Prim-ministrul naţionalist ungar, Viktor Orban, care blamează regulat sancţiunile Uniunii Europene (UE) contra Rusiei, vrea să obţină ridicarea lor până în decembrie şi va lansa o "consultare naţională" pe această temă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE