ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ursula promovează Noua Lege Europeană privind Cipurile: "Nu există digitalizare fără cipuri!"

Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o nouă lege europeană privind cipurile. "Trebuie să ridicăm în mod radical nivelul de performanță al Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producția și utilizarea acestei tehnologii esențiale", a declarat aceasta pentru "The Davos Agenda". Actul va permite realizarea de progrese în 5 domenii-cheie.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un nou act european privind cipurile, în cadrul unei Teleconferințe la Forumul de la DavosActul, care va fi propus la începutul lunii februarie, are ca scop creșterea producției de microcipuri pe întregul continent ca răspuns la creșterea cererii și reducerea dependenței de furnizorii din afara Europei.

"Nevoia europeană de cipuri se va dubla în următorul deceniu", a explicat von der Leyen. "Acesta este motivul pentru care trebuie să ridicăm în mod radical nivelul Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producția și utilizarea acestei tehnologii cheie."

Progrese în 5 domenii-cheie

Cota de piață a Europei pe piața mondială a semiconductorilor este în prezent de numai 10%, a explicat președintele von der Leyen. Cea mai mare parte a aprovizionării provine de la o mână de producători din afara continentului, a spus ea. 

"Până în 2030, 20% din producția mondială de microcipuri ar trebui să fie în Europa", a spus von der Leyen. "Țineți cont de faptul că însăși producția mondială se va dubla. Acest lucru înseamnă cvadruplarea producției europene de astăzi".

Iar acest nou act normativ va permite realizarea de progrese în 5 domenii-cheie, a explicat ea: 

1. Consolidarea capacității de cercetare și inovare în Europa
2. Asigurarea leadershipului european în materie de proiectare și producție 
3. Adaptarea normelor privind ajutoarele de stat pentru a permite acordarea de sprijin public - pentru prima dată - pentru instalații de producție europene, primele de acest tip. 
4. Îmbunătățirea capacității de a anticipa și de a răspunde la penurii și la problemele de aprovizionare în domeniu
5. Sprijin pentru întreprinderile mai mici și inovatoare.

 

 

Euro area semiconducter imports

Piața globală a cipurilor

Faptul că majoritatea aprovizionării cu microcipuri a Europei provine din afara continentului reprezintă "o dependență și o incertitudine pe care pur și simplu nu ni le putem permite", a explicat von der Leyen. Piața mondială a microcipurilor - sau a semiconductorilor - a fost pusă în lumina reflectoarelor în ultimele luni, penuria de microcipuri afectând fabricarea de produse dependente în întreaga lume.

Oferta a avut dificultăți în a ține pasul cu cererea, mai ales că pandemia a crescut nevoia de produse de înaltă tehnologie necesare pentru a permite munca la distanță. Dar răspunsul necesită timp, a declarat David Yoffie, profesor la Harvard Business School, pentru Wired.  "Este nevoie de aproximativ doi ani pentru a construi o nouă fabrică", a spus Yoffie. "Iar fabricile au devenit mult mai mari, mult mai scumpe și, de asemenea, mult mai complicate".

Problemele legate de lanțul de aprovizionare au agravat, de asemenea, provocările legate de producție, costul transportului produselor în întreaga lume crescând puternic de la începutul pandemiei COVID-19. Și este puțin probabil ca situația să fie rezolvată rapid - Intel a avertizat în iulie anul trecut că penuria ar putea dura "un an sau doi". Acesta este, se pare, răspunsul Europei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE