Ursula promovează Noua Lege Europeană privind Cipurile: "Nu există digitalizare fără cipuri!"
Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o nouă lege europeană privind cipurile. "Trebuie să ridicăm în mod radical nivelul de performanță al Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producția și utilizarea acestei tehnologii esențiale", a declarat aceasta pentru "The Davos Agenda". Actul va permite realizarea de progrese în 5 domenii-cheie.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un nou act european privind cipurile, în cadrul unei Teleconferințe la Forumul de la Davos. Actul, care va fi propus la începutul lunii februarie, are ca scop creșterea producției de microcipuri pe întregul continent ca răspuns la creșterea cererii și reducerea dependenței de furnizorii din afara Europei.
"Nevoia europeană de cipuri se va dubla în următorul deceniu", a explicat von der Leyen. "Acesta este motivul pentru care trebuie să ridicăm în mod radical nivelul Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producția și utilizarea acestei tehnologii cheie."
Progrese în 5 domenii-cheie
Cota de piață a Europei pe piața mondială a semiconductorilor este în prezent de numai 10%, a explicat președintele von der Leyen. Cea mai mare parte a aprovizionării provine de la o mână de producători din afara continentului, a spus ea.
"Până în 2030, 20% din producția mondială de microcipuri ar trebui să fie în Europa", a spus von der Leyen. "Țineți cont de faptul că însăși producția mondială se va dubla. Acest lucru înseamnă cvadruplarea producției europene de astăzi".
Iar acest nou act normativ va permite realizarea de progrese în 5 domenii-cheie, a explicat ea:
1. Consolidarea capacității de cercetare și inovare în Europa
2. Asigurarea leadershipului european în materie de proiectare și producție
3. Adaptarea normelor privind ajutoarele de stat pentru a permite acordarea de sprijin public - pentru prima dată - pentru instalații de producție europene, primele de acest tip.
4. Îmbunătățirea capacității de a anticipa și de a răspunde la penurii și la problemele de aprovizionare în domeniu
5. Sprijin pentru întreprinderile mai mici și inovatoare.
Piața globală a cipurilor
Faptul că majoritatea aprovizionării cu microcipuri a Europei provine din afara continentului reprezintă "o dependență și o incertitudine pe care pur și simplu nu ni le putem permite", a explicat von der Leyen. Piața mondială a microcipurilor - sau a semiconductorilor - a fost pusă în lumina reflectoarelor în ultimele luni, penuria de microcipuri afectând fabricarea de produse dependente în întreaga lume.
Oferta a avut dificultăți în a ține pasul cu cererea, mai ales că pandemia a crescut nevoia de produse de înaltă tehnologie necesare pentru a permite munca la distanță. Dar răspunsul necesită timp, a declarat David Yoffie, profesor la Harvard Business School, pentru Wired. "Este nevoie de aproximativ doi ani pentru a construi o nouă fabrică", a spus Yoffie. "Iar fabricile au devenit mult mai mari, mult mai scumpe și, de asemenea, mult mai complicate".
Problemele legate de lanțul de aprovizionare au agravat, de asemenea, provocările legate de producție, costul transportului produselor în întreaga lume crescând puternic de la începutul pandemiei COVID-19. Și este puțin probabil ca situația să fie rezolvată rapid - Intel a avertizat în iulie anul trecut că penuria ar putea dura "un an sau doi". Acesta este, se pare, răspunsul Europei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Gigi Becali despre Călin Georgescu: "România trebuie să scape de omul ăsta!"
Gigi Becali a vorbit în termeni duri despre Călin Georgescu, care a candidat ca independent la președinția României în 2024, obținând victoria în primul tur de scrutin, înainte ca alegerile să fie anulate. Astfel, chiar dacă a susținut inițial că l-ar vota pe Călin Georgescu, pentru că e patriot, Gigi Becali și-a schimbat părerea.
-
Unde misterioase, detectate la 165.000 km distanță de Pământ. Explicațiile astronomilor
Semnale electromagnetice cunoscute sub numele de „unde chorus" au fost detectate la o distanță de 165.000 de kilometri de Pământ.
-
Alerta internationala: O bucată uriașă de gheață, cât Parisul, s-a desprins din cel mai mare aisberg din lume
Pentru prima dată, o bucată imensă, aproape la fel de mare ca Parisul, s-a desprins din cel mai mare aisberg din lume, a cărui derivă din Antarctica este urmărită de sateliţi, au declarat vineri oamenii de ştiinţă.
-
Sabotajele cablurilor submarine din Marea Baltică - Navă cu echipaj rusesc, sechestrată în Norvegia
O navă norvegiană cu echipaj rusesc a fost sechestrată în Norvegia pentru că ar fi sabotat un cablu submarin. Incidentul s-a produs în Marea Baltică între Letonia și Suedia. Sechestrarea a avut loc la cererea autorităților letone.
-
Administrația Biden a trimis prezervative în valoare de 50 milioane de dolari în Fâșia Gaza
Președintele Donald Trump a acuzat administrația Joe Biden că trimite prezervative în valoare de 50 de milioane de dolari în Fâșia Gaza. Declarația acestuia a stârnit un adevărat scandal, fiind controverse în acest sens, deoarece unii contestă afirmațiile sale.
-
Șefii FBI au primit ordin să se pensioneze, să demisioneze sau vor fi concediați până luni (CNN). FBI a refuzat să comenteze informațiile
Cel puțin șase șefi ai FBI au primit ordin să se pensioneze, să demisioneze sau să fie concediați până luni, potrivit unor surse informate cu privire la acest subiect, extinzând o epurare care a început săptămâna trecută la Departamentul de Justiție, vizavi de sediul FBI, transmite CNN.
-
Țigănie la Romsilva. Fostul director a ieșit la pensie, a încasat prima de 100.000 de euro și s-a reangajat la loc!
Teodor Țigan, fostul director general al Romsilva care a luat 100.000 de euro primă de pensionare, s-a reangajat, iar acum câştigă 9.000 de euro pe lună. În acest moment, el cumulează un salariu anual de 473.000 de lei și o pensie de aproximativ 63.000 de lei.
-
Lavinia Șandru va fi candidatul PUSL la alegerile prezidențiale
Partidul Umanist Social Liberal și-a anunțat candidatul pentru alegerile prezidențiale din luna mai, Lavinia Șandru. Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă la sediul PUSL.
-
Trump amenință țările BRICS cu un război economic dur: Să nu susţină o altă monedă pentru a înlocui dolarul. Altfel le impunem taxe de 100%
Preşedintele american Donald Trump şi-a reiterat ameninţarea de a impune taxe vamale de 100% blocului BRICS şi a declarat din nou că va impune taxe vamale de 25% pentru produsele canadiene şi mexicane începând de sâmbătă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 5.DAVOS - Noua ordine mondială pe care vrea Donald trump s-o instaureze. Cat e de diferită de globalismul woke de până acum
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 8.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
- 9.Șeful influentului grup rus de analiză Valdai despre declarațiile lui Donald Trump
- 10.Donald Trump provoacă cutremur la nivel mondial: SUA iese din tratatele climatice, din Organizatia Mondiala a Sanatatii si-i da puteri depline lui Elon Musk
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu