Ungaria își face o Armată de temut! Numărul rezerviștilor mobilizați a explodat: Suntem disponibili în toate regiunile!
Postat la: 23.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială, iar în campania de recrutare lansată îi aşteaptă pe cei care doresc să contribuie la apărarea Ungariei - a declarat, sâmbătă, László Drót, comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială al Forţelor Armate Ungare, pentru agenţia ungară de presă MTI, la poligonul de tragere din Tatárszentgyörgy.
Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti şi despre faptul că Forţele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017. Acesta a adăugat că, anul trecut, au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.
Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót. "Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti", a adăugat comandantul.
Generalul de brigadă a afirmat că grupul ţintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 - 55 de ani. Acesta a adăugat că cei care se înscriu beneficiază de diverse avantaje: la semnarea contractului primesc o sumă unică brută de 150.000 de forinţi (1 884 lei), iar indemnizaţia de disponibilitate este de 50.000 de forinţi (628 lei) brut pe lună. Studenţii din învăţământul superior au dreptul la o bursă lunară brută de 160.000 de forinţi (2009 lei), iar cei din învăţământul profesional la o bursă lunară brută de 110.000 de forinţi (1 381 lei), dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu. În plus, se acordă un bonus unic brut de recomandare de 500.000 de forinţi (6 281 lei) pentru cei care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială.
Contractele sunt în general încheiate pe o perioadă de cinci ani a menţionat comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială.
În primul an, rezerviştii participă la 25 de zile de instruire, iar în anii următori la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
BlackRock este prezentă în acționariatul a zeci de mii de companii din întreaga lume, acolo unde a investit banii clienților săi. Având în vedere că vorbim și de active totale de peste 11 trilioane de dolari, adică 11.000 de miliarde de dolari, este evident că administratorul este unul dintre cele mai influente entități din lume.
-
CEO-ul unei companii financiare admite că poate fi înlocuit de A.I.: „Acum dispune de capacități de raționament."
Sebastian Siemiatkowski a admis că inteligența artificială (A.I.) este capabilă să îi preia atribuțiile de director general al companiei financiare Klarna, relatează Business Insider.
-
Călin Georgescu acuză că Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea afacerilor din România
Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de practic război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. De fapt, protestele sunt organizate de AUR și nu de societatea civilă.
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
-
Claudiu Târziu: „AUR nu mai este acel partid care vrea să schimbe sistemul, un partid Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic" VIDEO
Copresedintele AUR Claudiu Târziu a fost invitat marti in emisiunea Denisei Rifai de pe canalul Gandul. Puteti afla ce a raspuns Tarziu la principalele intrebari ale moderatoarei:
-
Tradiția mărțișorului - de la firul alb-roșu la eleganța aurului
Mărțișorul este una dintre cele mai frumoase tradiții românești, un simbol al primăverii care transcende generații și evoluează odată cu timpul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
- 6.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 7.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 8.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 9.Soldații au devenit cel mai valoros export al Coreei de Nord. Suma gigantică pe care o primește Kim Jong-un de la Vladimir Putin pentru tunuri și carne de tun
- 10.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu