Un sondaj din Canada arată un adevăr tulburător. Ce aleg să facă unii canadieni pentru a reduce cheltuielile
Postat la: 02.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tot mai mulți oameni din Saskatoon se luptă pentru a obține alimente pentru ei înșiși și pentru familiile lor, deoarece prețurile din magazinele alimentare cresc peste măsură, informează ctvnews.ca. "Vedem cu siguranță o creștere și am observat acest lucru încă din ianuarie", a declarat O'Connor, director executiv al Saskatoon Food Bank and Learning Centre.
Majoritatea respondenților la un sondaj realizat la nivelul întregii Canade, publicat luni, au declarat că folosesc cupoane sau caută reduceri pentru a face față creșterii costurilor alimentelor. De asemenea, aproape 20 la sută au redus dimensiunea meselor sau au sărit peste mese cu totul pentru a economisi bani.
Sondajul realizat de Canadian Hub for Applied and Social Research de la Universitatea din Saskatchewan a fost efectuat în perioada 6 septembrie - 17 octombrie. Acesta a întrebat 1.001 persoane despre strategiile pentru a face față creșterii costurilor alimentare.
Raportul privind indicele prețurilor de consum al Statisticii canadiene a declarat că, deși rata anuală a inflației din țară a scăzut ușor la 6,9% în septembrie, costul produselor alimentare a continuat să crească. Prețurile produselor alimentare au crescut în cel mai rapid ritm din august 1981, cu 11,4% față de anul trecut.
Pentru a se adapta la creșterea bruscă a costurilor, majoritatea respondenților la sondaj au declarat că au redus cupoanele. O majoritate - aproape 59% - au redus, de asemenea, risipa de alimente din gospodărie. De asemenea, 54% dintre ei și-au făcut planuri de masă pentru a se asigura că au fonduri suficiente pentru alimente.
Puțin peste 30 la sută dintre respondenți au declarat că mănâncă alimente mai puțin sănătoase pentru că sunt mai ieftine. Aproape cinci procente au furat alimente din necesitate, iar aproximativ cinci procente au folosit o bancă de alimente sau un frigider comunitar.
Un raport recent al Food Banks Canada a declarat că au existat aproape 1,5 milioane de vizite la băncile de alimente în martie, o cifră cu 15% mai mare decât numărul de vizite din aceeași lună a anului trecut și cu 35% mai mare decât vizitele din martie 2019, înainte ca pandemia COVID-19 să lovească.
Sondajul a spus că persoanele din provinciile Prairie au fost mult mai susceptibile de a fi folosit măsuri de urgență pentru alimente. "Alberta și Saskatchewan au unele dintre cele mai mari rate de utilizare a băncilor de alimente din Canada", a declarat McCutcheon.
În Saskatoon, O'Connor a declarat că numărul de persoane care folosesc banca de alimente este unul dintre cele mai mari pe care le-a văzut personalul. De asemenea, a spus ea, există o creștere îngrijorătoare a numărului de studenți și de persoane în vârstă care vin la bancă.
Sondajul a constatat că tinerii, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, au fost mai predispuși să folosească o bancă de alimente sau un frigider comunitar. De asemenea, au fost, de asemenea, mai puțin probabil să simtă că își pot permite să aibă o dietă echilibrată. Cei cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani erau mai predispuși să fi folosit cupoane sau să fi cumpărat produse de vânzare.
Quebec a înregistrat cea mai mare diferență față de Prairie, deoarece 95% dintre respondenți au declarat că își permit să aibă o dietă echilibrată.
"S-ar putea să se datoreze faptului că Quebecul are o plasă de securitate socială mai solidă prin politicile sale", a declarat McCutcheon.
Sondajul a întrebat despre strategiile guvernamentale pentru a face față insecurității alimentare. Cei mai mulți au susținut creșterea fondurilor pentru grădinile comunitare, băncile alimentare și implementarea unui program universal de alimentație sănătoasă în școli. De asemenea, au fost susținute subvențiile pentru alimente pentru gospodăriile cu venituri mici și sprijinul guvernamental pentru agricultori și producători.
Cei mai mulți respondenți - puțin peste 79% - au susținut o creștere a salariului minim în provinciile lor. Cu toate acestea, s-a manifestat opoziție față de strategiile care prevedeau o creștere sau crearea de taxe.
Persoanele din Quebec au declarat că sunt de acord cu o creștere a salariului minim, cu o taxă pe zahăr și cu o creștere a sancțiunilor pentru emisiile de carbon. Cei din Prairie au fost mult mai predispuși să se opună acestor taxe.
Pentru a rezolva problema insecurității alimentare, a spus O'Connor, trebuie să ne ocupăm de cauzele profunde ale sărăciei. Banca de alimente din Saskatoon are, de asemenea, programe legate de educație, strategii de ocupare a forței de muncă și declararea impozitelor.
Găsirea unui loc de muncă nu mai este singura soluție, a adăugat ea, deoarece salariile și ajutorul nu mai răspund nevoilor tuturor. "Un număr de oameni care lucrează, poate un loc de muncă cu salariul minim sau câteva locuri de muncă cu salariul minim, sunt forțați să apeleze la băncile alimentare acum".
Cercetătorii au declarat că sondajul a avut o marjă de eroare de 3,1 la sută, plus sau minus, de 19 ori din 20, la nivel național.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu