Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un raport al comunității serviciilor de informații americane prezintă scenariul evolutiei umanității pana in 2040

Postat la: 12.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din patru in patru ani, comunitatea serviciilor americane de informații elaborează un raport sinteza asupra ansamblului de amenințări, pericole și tendințe politice, sociale și economice care pot influența modul de viața american.

Raportul, denumit: "Global Trends 2040: O lume mai contestată", realizat de Consiliul Naţional de Securitate al SUA, analizează principalele zone de risc: schimbări climatice, epidemii/pandemii, crize financiare, perturbări tehnologie și confruntări ideologice. Concluzia generală a raportului arată ca pandemia de SarsCov2 a accentuat dramatic increderea populatiei in autorități și decalajul dintre bogaţi şi săraci, deschizând drumul unor curente extremiste, populiste, violente, care vor încerca sa schimbe realitatea lumii libere.

Cele mai consistente elemente din raport se concentrează asupra conflictelor in creștere dintre SUA și China, relațiile occidentului cu Rusia, amenințările Iranului asupra statului Israel, precum și creșterea influentei unor puteri regionale şi a unor actori nestatali care pot face "un mediu geopolitic mai volatil şi mai predispus la conflicte şi o cooperare internaţională slăbită."

Raportul comunității serviciilor de informaţii americane oferă și doua scenarii despre cum ar putea arăta lumea în 2040. In varianta optimista, guvernele democratice si societățile civilizate s-ar dovedi "mai capabile să cultive cercetarea ştiinţifică şi inovaţia tehnologică, catalizând un boom economic" ce le va permite să facă faţă tensiunilor interne şi să reziste rivalilor internaţionali. In cel mai pesimist scenariu se postulează că pandemia de COVID-19 şi încălzirea globală ar putea distruge resursele de hrană la nivel mondial, ducând la conflicte de stradă soldate cu milioane de victime.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE