Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un înalt oficial ONU demisionează - Acuză genocidul din Gaza și faptul că SUA, Marea Britanie şi UE acoperă atrocitățile Israelului

Postat la: 01.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul Oficiului Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) din New York, Craig Mokhiber, demisionează, acuzând un "genocid" în Fâşia Gaza, pe care ONU a eşuat să-l oprească.

Craig Mokhiber arată în scrisoarea prin care îşi anunţă demisia că ceea ce se întâmplă în enclava palestiniană este un caz de genocid de manual.

El precizează în scrisoare că a trăit şi a muncit în Fâşia Gaza în domeniul drepturilor din partea ONU în anii '90 și acuză Statele Unite, Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) de acoperire politică şi diplomatică a atrocităţilor Israelului în Fâşia Gaza.

El anunţă în începutul scrisorii că aceasta este ultima sa comunicare în calitate de director al OCHCR New York și acuză ONU că eşuat în mod repetat să oprească genocide în Rwanda, Bosnia şi al rohingya în Myanmar.

"Înaltule Comisar, eşuăm din nou", scrie el în această scrisoare, adresată lui Volker Turk, la Geneva.

Biroul de presă al Secretariatului General al ONU precizează că demisia lui Mokhiber a intrat în vigoare marţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE