Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un înalt oficial NATO avertizează: Civilii din țările aliate ar trebui să se pregătească pentru un "război total cu Rusia"

Postat la: 19.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un înalt oficial al NATO a îndemnat populația civilă și guvernele țărilor din cadrul Alianței să se pregătească pentru un război total cu Rusia în următorii 20 de ani.

În timp ce forțele armate sunt pregătite pentru izbucnirea unui război, cetățenii trebuie să fie, de asemenea, pregătiți pentru un conflict care ar necesita schimbări majore în viețile lor, a declarat, joi, amiralul Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO.

Un număr mare de civili va trebui să fie mobilizat în caz de izbucnire a unui război, iar guvernele ar trebui să instituie sisteme pentru a gestiona acest proces, a declarat Bauer reporterilor după o reuniune a șefilor apărării din NATO la Bruxelles.

"Trebuie să ne dăm seama că nu este un dat faptul că trăim în pace. Și de aceea noi (n.r. - forțele NATO) ne pregătim pentru un conflict cu Rusia. Dar discuția este mult mai amplă. Este vorba, de asemenea, de baza industrială și, de asemenea, de oameni care trebuie să înțeleagă că joacă un rol", a afirmat înaltul oficial NATO, citat de The Telegraph.

Amiralul Bauer, un ofițer de marină olandez, a lăudat Suedia pentru că a cerut tuturor cetățenilor săi să se pregătească pentru război înainte ca țara să se alăture oficial alianței.

Decizia luată de Stockholm, anunțată la începutul acestei luni, a dus la o creștere a numărului de voluntari pentru organizația de apărare civilă a țării și la o creștere a vânzărilor de lanterne și de radiouri cu baterii.

"Totul începe acolo", a declarat amiralul Bauer.

"Realizarea faptului că nu totul este planificabil și că nu totul va fi perfect în următorii 20 de ani", a adăugat acesta.

Săptămâna viitoare, aproximativ 90.000 de soldați NATO vor începe cel mai mare exercițiu militar al blocului de la Războiul Rece încoace.

Operațiunea Steadfast Defender 2024 are acum o dimensiune mai mult decât dublă față de momentul în care a fost anunțată anul trecut și este concepută în mod explicit pentru a pregăti alianța pentru o invazie rusă.

Exercițiile care se desfășoară în toată Europa până în luna mai.

Dar înalții oficiali NATO sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că guvernele și producătorii privați de arme rămân în urmă cu pregătirile pe frontul intern.

Stocurile de arme și muniții au fost epuizate de conflictul din Ucraina și va dura ani de zile pentru a fi refăcute în ritmul actual de producție.

Între timp, Rusia și-a triplat cheltuielile militare, ajungând la 40% din întregul buget național, în timp ce a accelerat drastic liniile de fabricație.

"Trebuie să fim mai pregătiți în tot spectrul", a declarat amiralul Bauer.

"Trebuie să aveți un sistem pentru a găsi mai mulți oameni în cazul în care se ajunge la război, fie că se ajunge sau nu. Apoi, vorbim de mobilizare, rezerviști sau recrutare", a avertizat acesta.

"Trebuie să te poți baza pe o bază industrială capabilă să producă arme și muniții suficient de repede pentru a putea continua un conflict dacă ești implicat în el", a mai spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE