Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un jurnalist grec specializat în dosare penale asasinat în faţa locuinţei din Atena

Postat la: 09.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un jurnalist specializat în dosare penale, Giorgos Karaïvaz, a fost ucis vineri, de către persoane necunoscute, în faţa locuinţei sale, la Alimos, la periferia de sud a Atenei, anunţă poliţia, relatează AFP.

Giorgos Karaivaz, un jurnalist la televiziunea privată greacă Star, "a fost vizat de tiruri de gloanţe şi a fost ucis pe loc", a declarat pentru AFP un reprzentant al biroului de presă al Poliţiei din Atena. Asasinatul a provocat o undă de şoc în luma presei elene, iar numeroase posturi şi-au întrerupt programele. Jurnalistul în vârsta de 50 de ani a lucrat la multe instituţii de presă greceşti. El a fost împuşcat "cu multe gloanţe, în timp ce se întorcea acasă, după o emisiune televizată", a anunţat postul privat de radio Skai. Potrivit postului, "17 cartuşe" au fost găsite în faţa locuinţei jurnalistului. "A fost ucis într-o ambuscadă mortală", potrivit Skai.

Numeroşi poliţişti au intervenit imediat la locul crimei, în cadrul unei anchete. Potrivit primelor informaţii, două persoane care se aflau pe o motociletă au tras asupra jurnalistului cel puţin şase gloanţe, iar acesta a fost ucis pe loc, potrivit Skai şi altor publicaţii elene. Giorgos Karaivaz era căsătorit şi avea un copil, potrivit presei. Sedii ale presei private din Grecia sunt frecvent ţinta unor atentate cu dispozitive incendiare sau sunt vandalizate, însă jurnalişti au fost ucişi rar în această ţară. În 2010, Socratis Giolias, un jurnalist de investigaţie şi blogger, a fost ucis în faţa locuinţei sale, la periferia Atenei. Acest asasinat a fost revendicat atunci de către o grupare de extremă stânga, însă poliţia nu a găsit nici până în prezent vinovaţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE