Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un jurnalist care și-a prezis propria moarte prin asasinare a fost găsit mort!

Postat la: 04.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Familia jurnalistului a aflat ce s-a întâmplat cu acesta dintr-o alertă la știri în timp ce se aflau într-o secție de poliție pentru a raporta dispariția sa. Când jurnalistul și producătorul de documentare libanez Lokman Slim nu s-a întors acasă după ce a vizitat un prieten miercuri noaptea, sora sa Rasha a avut un presentiment rău.

Fratele său era tot mai îngrijorat cu privire la soarta sa, prezicând anul trecut că dacă va păți ceva, Hezbollah, gruparea teroristă șiită palestiniană cu influență puternică în parlamentul libanez, va purta „întreaga responsabilitate pentru ce s-a întâmplat sau pentru ce s-ar putea întâmpla". Rasha al-Ameer a postat mesaje urgente pe Facebook și Twitter a doua zi dimineața, inclusiv unul în care a anunțat că nu mai poate lua legătura cu fratele ei. „Fratele meu Lokman Slim a părăsit Niha din sud în urmă cu 6 ore în drum spre Beirut și nu s-a întors", a scris aceasta, adăugând că „nu răspunde la telefon. Oricine știe ceva despre el mă poate contacta, vă rog".

Câteva ore mai târziu poliția a găsit trupul neînsuflețit al lui Slim în mașina sa, bărbatul având două găuri de glonț în cap. Prietenii criticului vocal al Hezbollah au presupus la început că a fost răpit, fiind îngrijorați din cauza tot mai numeroaselor amenințări primite de acesta după o apariție recentă la TV în care a criticat situația politică din Liban și a cerut formarea unui nou guvern. Slim, în vârstă de 59 de ani, și-a intensificat recent criticile, afirmând la Arab News că „Hezbollah domină țara și guvernul".

Premierul libanez Saad Hariri a condamnat uciderea lui Slim iar ministerul de interne s-a declarat „oripilat". Bassem Sabeh, un fost parlamentar, a declarat că asasinatul reprezintă „un mesaj direct pentru toți activiștii, scriitorii și politicienii din comunitatea șiită care se mobilizează și își exprimă ideile în afara orbitei politice a Hezbollah". Slim, care a studiat în Franța, a fost descris în mass-media libaneză drept „cel mai proeminent și înverșunat" opozant al Hezbollah. Rasha a relatat că a aflat ce s-a întâmplat cu fratele său dintr-o alertă la știri în timp ce se afla în secția de poliție pentru a-l da dispărut. „Omorurile sunt singurul limbaj în care [Hezbollah] sunt fluenți", afirmă aceasta. Poliția nu a anunțat niciun suspect pentru crimă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE