ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Un expert rus propune teste nucleare în direct la TV pentru intimidarea Ocidentului. Rusia mizează pe efectul psihologic de ciupercă atomică!

Postat la: 30.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un nor de ciupercă nucleară va ajuta la prevenirea unui război mondial, spune Dmitri Suslov, membru al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei și lector la Școala Superioară de Economie din Rusia.

Suslov a publicat recent un articol intitulat „Este timpul să ne gândim la o explozie nucleară demonstrativă". Suslov scrie că împiedicarea Ucrainei să folosească rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a ataca ținte rusești se poate face doar prin întărirea drastică a politicii ruse de descurajare. „Efectul politic și psihologic al ciupercii nucleare, care va fi transmis în direct pe toate canalele de televiziune din lume, sper, va returna politicienilor occidentali singurul lucru care a prevenit războaiele dintre marile puteri după 1945 și pe care acum îl au în mare parte pierdut - frica de război nuclear", crede el.

Dmitri Suslov este director adjunct al Facultății de Economie Mondială și Politică Internațională de la Școala Superioară de Științe Economice din Rusia. De 12 ani a fost recunoscut drept cel mai bun profesor de la universitate. Consiliul pentru Politică Externă și de Apărare este unul lăudat de Putin, spunând că autoritățile preiau uneori ideile politice ale grupului de experți, notează agenția Reuters.

Suslov a sugerat de asemenea ca Rusia să inițieze și exerciții nucleare strategice, să avertizeze orice țară ale cărei arme sunt folosite de Kiev pentru a ataca Rusia că Moscova își rezervă dreptul de a lovi țintele acelei țări oriunde în lume și a avertizat că ar putea folosi arme nucleare dacă țara respectivă ripostează în mod convențional. Escaladarea constantă a situației din Ucraina de către țările occidentale ar putea avea consecințe grave, având în vedere paritatea nucleară dintre Rusia și Statele Unite, a declarat marți, 28 mai, președintele rus Vladimir Putin.

"Și, în general, escaladarea constantă poate duce la consecințe grave. Dacă aceste consecințe grave vin în Europa, atunci cum se vor comporta Statele Unite, având în vedere paritatea noastră în domeniul armelor strategice?", a declarat Putin marți, după o vizită în Uzbekistan. "Este greu de spus - vor un conflict global? Mi se pare că au vrut să negocieze în domeniul armelor strategice. Dar nu vedem o mare dorință de a face acest lucru - există o conversație pe această temă și nu pare să vedem o dorință mai mare, dar să vedem ce se întâmplă în continuare", a spus Putin, conform Interfax.

Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa, spunând că membrii NATO se joacă cu focul atunci când propun ca Ucrainei să i se permită să folosească armele occidentale pentru a lovi în interiorul teritoriului Rusiei, ceea ce, a avertizat el, ar putea declanşa un conflict global în care ar putea fi folosite armele nucleare, relatează AFP şi Reuters.

"În Europa, în special în ţările mai mici, trebuie să se gândească cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că, foarte adesea, sunt state cu un teritoriu mic şi o populaţie foarte densă", a declarat Vladimir Putin într-o discuţie purtată cu jurnaliştii în Uzbekistan. "Acesta este un factor serios pe care trebuie să îl aibă în vedere înainte de a vorbi despre o lovitură în profunzime asupra teritoriului rusesc", a punctat el, făcând aparent aluzie la ţările baltice.

Liderii Franţei şi Germaniei au declarat marţi că Ucrainei ar trebui să i se permită să lovească anumite situri militare din interiorul Rusiei de unde sunt trase rachete spre teritoriul ucrainean, dar nu şi alte ţinte, relatează Reuters şi AFP, relatează News.ro.

"Susţinem Ucraina şi nu dorim o escaladare, acest lucru nu s-a schimbat", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz susţinută la Meseberg, în Germania. "Credem că ar trebui să le permitem să neutralizeze siturile militare din care sunt lansate rachete, siturile militare din care Ucraina este atacată, dar nu ar trebui să le permitem să lovească alte ţinte din Rusia şi situri civile sau alte situri militare din Rusia", a detaliat Macron.

La rândul său, Scholz a declarat că este de acord cu Macron şi că, atât timp cât Ucraina respectă condiţiile puse de ţările care îi furnizează armele, inclusiv Statele Unite, şi dreptul internaţional, are voie să se apere. "Ucraina are toate opţiunile, conform dreptului internaţional, pentru ceea ce face. Acest lucru trebuie spus în mod explicit", a declarat Scholz. "Mi se pare ciudat când unii oameni susţin că nu ar trebui să i se permită să se apere şi să ia măsuri adecvate pentru acest lucru", a adăugat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE