Un expert rus propune teste nucleare în direct la TV pentru intimidarea Ocidentului. Rusia mizează pe efectul psihologic de ciupercă atomică!
Postat la: 30.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un nor de ciupercă nucleară va ajuta la prevenirea unui război mondial, spune Dmitri Suslov, membru al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei și lector la Școala Superioară de Economie din Rusia.
Suslov a publicat recent un articol intitulat „Este timpul să ne gândim la o explozie nucleară demonstrativă". Suslov scrie că împiedicarea Ucrainei să folosească rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a ataca ținte rusești se poate face doar prin întărirea drastică a politicii ruse de descurajare. „Efectul politic și psihologic al ciupercii nucleare, care va fi transmis în direct pe toate canalele de televiziune din lume, sper, va returna politicienilor occidentali singurul lucru care a prevenit războaiele dintre marile puteri după 1945 și pe care acum îl au în mare parte pierdut - frica de război nuclear", crede el.
Dmitri Suslov este director adjunct al Facultății de Economie Mondială și Politică Internațională de la Școala Superioară de Științe Economice din Rusia. De 12 ani a fost recunoscut drept cel mai bun profesor de la universitate. Consiliul pentru Politică Externă și de Apărare este unul lăudat de Putin, spunând că autoritățile preiau uneori ideile politice ale grupului de experți, notează agenția Reuters.
Suslov a sugerat de asemenea ca Rusia să inițieze și exerciții nucleare strategice, să avertizeze orice țară ale cărei arme sunt folosite de Kiev pentru a ataca Rusia că Moscova își rezervă dreptul de a lovi țintele acelei țări oriunde în lume și a avertizat că ar putea folosi arme nucleare dacă țara respectivă ripostează în mod convențional. Escaladarea constantă a situației din Ucraina de către țările occidentale ar putea avea consecințe grave, având în vedere paritatea nucleară dintre Rusia și Statele Unite, a declarat marți, 28 mai, președintele rus Vladimir Putin.
"Și, în general, escaladarea constantă poate duce la consecințe grave. Dacă aceste consecințe grave vin în Europa, atunci cum se vor comporta Statele Unite, având în vedere paritatea noastră în domeniul armelor strategice?", a declarat Putin marți, după o vizită în Uzbekistan. "Este greu de spus - vor un conflict global? Mi se pare că au vrut să negocieze în domeniul armelor strategice. Dar nu vedem o mare dorință de a face acest lucru - există o conversație pe această temă și nu pare să vedem o dorință mai mare, dar să vedem ce se întâmplă în continuare", a spus Putin, conform Interfax.
Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa, spunând că membrii NATO se joacă cu focul atunci când propun ca Ucrainei să i se permită să folosească armele occidentale pentru a lovi în interiorul teritoriului Rusiei, ceea ce, a avertizat el, ar putea declanşa un conflict global în care ar putea fi folosite armele nucleare, relatează AFP şi Reuters.
"În Europa, în special în ţările mai mici, trebuie să se gândească cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că, foarte adesea, sunt state cu un teritoriu mic şi o populaţie foarte densă", a declarat Vladimir Putin într-o discuţie purtată cu jurnaliştii în Uzbekistan. "Acesta este un factor serios pe care trebuie să îl aibă în vedere înainte de a vorbi despre o lovitură în profunzime asupra teritoriului rusesc", a punctat el, făcând aparent aluzie la ţările baltice.
Liderii Franţei şi Germaniei au declarat marţi că Ucrainei ar trebui să i se permită să lovească anumite situri militare din interiorul Rusiei de unde sunt trase rachete spre teritoriul ucrainean, dar nu şi alte ţinte, relatează Reuters şi AFP, relatează News.ro.
"Susţinem Ucraina şi nu dorim o escaladare, acest lucru nu s-a schimbat", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz susţinută la Meseberg, în Germania. "Credem că ar trebui să le permitem să neutralizeze siturile militare din care sunt lansate rachete, siturile militare din care Ucraina este atacată, dar nu ar trebui să le permitem să lovească alte ţinte din Rusia şi situri civile sau alte situri militare din Rusia", a detaliat Macron.
La rândul său, Scholz a declarat că este de acord cu Macron şi că, atât timp cât Ucraina respectă condiţiile puse de ţările care îi furnizează armele, inclusiv Statele Unite, şi dreptul internaţional, are voie să se apere. "Ucraina are toate opţiunile, conform dreptului internaţional, pentru ceea ce face. Acest lucru trebuie spus în mod explicit", a declarat Scholz. "Mi se pare ciudat când unii oameni susţin că nu ar trebui să i se permită să se apere şi să ia măsuri adecvate pentru acest lucru", a adăugat el.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Există bani care ar putea fi ai tăi: 10 lucruri pe care nu știai că ChatGPT le poate face
Majoritatea oamenilor se limitează la utilizările de bază ale ChatGPT. Îl folosesc pentru postări pe rețelele sociale și schițe de e-mailuri, adresează întrebări simple și primesc răspunsuri simple. Renunță după câteva încercări. Dar potențialul de productivitate este imens, iar cu câteva idei ingenioase poți face mult mai mult.
-
Bătălia pentru Arctica! După Groenlanda, SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană: Locaţia vorbeşte de la sine
Donald Trump, care preia funcţia la 20 ianuarie, a descris controlul SUA asupra Groenlandei, un teritoriu danez semi-autonom, drept o „necesitate absolută". De data aceasta, Marina SUA dorește să se întoarcă la o fostă bază a Marinei Regale Norvegiene, care ar putea servi drept punct de sprijin convenabil pentru operaţiunile submarine din Arctica, arată War Zone.
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
- 6.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 7.De ce a capturat Israelul cel mai înalt munte al Siriei la doar câteva ore după căderea lui Assad
- 8.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 9.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 10.Soldații au devenit cel mai valoros export al Coreei de Nord. Suma gigantică pe care o primește Kim Jong-un de la Vladimir Putin pentru tunuri și carne de tun
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu