Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un călugăr ortodox care a negat existența Coronavirusului Covid-19 a fost trimis la închisoare sub acuzatia de incitare la sinucidere!

Postat la: 01.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Părintele Serghei a fost arestat în decembrie 2020, după ce a ținut predici prin care îi îndemna pe credincioși să „moară pentru Rusia". El a fost condamnat marți pentru incitare la acțiuni sinucigașe, încălcarea libertății de conștiință dar și alte infracțiuni, potrivit EuroNews.

Un tribunal din Moscova l-a condamnat pe călugărul rebel la 3 ani și jumătate de închisoare. Părintele Serghei, un critic constant al Kremlinului, a respins acuzațiile, iar avocații săi au anunțat că vor contesta verdictul. Călugărul de 66 de ani a negat încă de la început existența noului coronavirus și a condamnat măsurile guvernului rus menite să stopeze răspândirea virusului.

Părintele Serghei este, de asemenea, cunoscut pentru răspândirea teoriilor conspirației potrivit cărora vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate ca parte a unui presupus complot global de a controla oamenii prin microcipuri. El și-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare în timp ce se baricadase într-o mănăstire de lângă Ekaterinburg cu zeci de susținători.

A fost arestat anul trecut la mănăstire după o operațiune specială pe timp de noapte a poliției și a forțelor de securitate. Biserica Ortodoxă Rusă i-a luat rangul de stareț pentru încălcarea regulilor monahale și ulterior l-a excomunicat, dar el a respins hotărârile și a ignorat somația anchetatorilor. Întâmpinând o rezistență puternică a sutelor de susținători ai săi, oficialii bisericii și autoritățile locale au părut reticente să-l evacueze luni de zile.

Părintele Serghei, pe numele de mirean Nikolai Romanov, a servit anterior ca ofițer de poliție sovietic, dar ulterior a fost condamnat al 13 ani de închisoare pentru crimă, tâlhărie și agresiune. S-a alăturat unei școli bisericești după eliberare și mai târziu a devenit călugăr.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE