UE face presiuni pentru semnarea unui acord global care vizează prevenirea noilor pandemii. Principalele puncte ale înțelegerii
Postat la: 10.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Uniunea Europeană face presiuni pentru un acord global care să vizeze prevenirea noilor pandemii. Printre cerințe, oficialii europeni ar putea interzice pieţele pentru animale sălbatice, afirmă un oficial al UE pentru Reuters.
Negociatorii internaţionali urmau să se întâlnească pentru prima dată miercuri pentru a pregăti discuţiile pentru un potenţial tratat, a spus oficialul, care nu este autorizat să vorbească cu mass-media şi, prin urmare, a refuzat să fie numit. Scopul este de a ajunge la un acord preliminar până în august. Cu toate acestea, Bruxelles-ul a avut dificultăţi până acum să obţină sprijin deplin pentru un nou tratat, din partea Statelor Unite şi a altor ţări majore, dintre care unele doresc ca orice acord să nu fie obligatoriu.
Un purtător de cuvânt al lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, care a propus în noiembrie 2020 un nou tratat privind pandemiile, a declarat că nu are niciun comentariu nou în această privinţă. Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Conform celei mai larg acceptate teorii, pandemia de Covid-19 a început odată cu transmiterea virusului SARS-CoV-2 de la un animal la oameni, într-o piaţă pentru animale sălbatice din China. Deşi Beijingul a fost lăudat iniţial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru că a notificat rapid organizaţia despre noul virus, Statele Unite, în special, au acuzat China că reţine informaţii despre originile probabile ale epidemiei.
Printre măsurile pe care UE doreşte să fie incluse în tratat se numără o închidere treptată a pieţelor cu animale sălbatice, a spus oficialul UE. Comisia Europeană, care urmează să negocieze în numele statelor UE, a declarat că mandatul său nu a fost încă agreat de guvernele UE şi vor fi făcute propuneri concrete altor negociatori internaţionali într-o etapă ulterioară. UE doreşte să introducă obligaţii juridice pentru prevenirea şi raportarea noilor focare de virusuri, se arată în proiectul de mandat de negociere al UE văzut de Reuters, fără a preciza propuneri precise.
Stimulentele pentru ţările care raportează noi virusuri sunt, de asemenea, considerate cruciale pentru a ajuta la detectarea rapidă şi pentru a evita muşamalizările, a spus oficialul. Anul trecut, naţiunile din Africa de Sud au fost afectate de restricţii de zbor, după ce au identificat varianta coronavirusului Omicron, despre care unii se tem că ar putea descuraja raportarea viitoarelor epidemii, dacă stimulentele nu vor fi suficient de atractive. Oficialul a spus că stimulentele ar putea include accesul garantat la medicamente şi vaccinuri dezvoltate împotriva noilor virusuri, pe care naţiunile mai sărace s-au chinuit să le obţină rapid în timpul pandemiei de Covid-19, deoarece statele mai bogate s-au grăbit să îşi asigure aprovizionarea.
Statele care detectează şi raportează un nou virus ar putea primi, de asemenea, sprijin imediat, care ar putea implica livrări de echipamente medicale dintr-un stoc global. Discuţiile vor fi conduse de delegaţi din şase ţări, reprezentând principalele regiuni ale lumii - Japonia, Olanda, Brazilia, Africa de Sud, Egipt şi Thailanda, au spus oficialii. Brazilia, care va reprezenta ţările din nordul şi sudul Americii, este în favoarea unui tratat neobligatoriu. Dacă se va ajunge la un acord, tratatul ar urma să fie semnat în mai 2024.
Ca parte a unei revizuiri a regulilor globale de sănătate, ţările negociază, de asemenea, modificări ale Regulamentului Internaţional de Sănătate, un set de reguli globale pentru a preveni răspândirea bolilor infecţioase. Statele Unite doresc să consolideze regulile pentru a spori transparenţa şi să acorde OMS acces rapid la zonele cu epidemii, au declarat două surse care urmăresc discuţiile.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu