Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucrainenii au bombardat Podul Antonovski cu sistemul HIMARS, iar rușii acuză că au ucis civili!

Postat la: 21.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ocupaţia rusă din regiunea ucraineană Herson (sud) acuză vineri forţele ucrainene de uciderea a patru persoane prin bombardarea Podului Antonovski, care leagă malurile de nord şi sud ale fluviului Nipru, folosit în evacuări, relatează AFP.

"Patru persoane au fost ucise", anunţă într-o postare pe Telegram Kiril Stremusov, adjunctului şefului ocupaţiei ruse la Herson, informează News.ro.

"Oraşul Herson îşi pregăteşte apărarea, ca o fortăreaţă", anunţă el.

Forţe proruse au îndemnat civilii să se mute pe malul stâng al Niprului, din cauza unei contra-ofensive ucrainene.

Kievul denunţă drept "deportări" aceast tip de deplasare a populaţiei.

Administraţia rusă de ocupaţie a anunţat anterior că Kievul a tras "12 (obuze cu rază lungă de acţiune de tip) HIMARS asupra unui punct prin care trec civili, în apropiere de Podul Antonovski" şi că apărarea antiaeriană rusă a doborât 11 dintre acestea.

Televiziunea rusă a difuzat imagini în care apare o maşină avariată şi un ambuteiaj de vehicule care aşteaptă să traverseze fluviul.

Kiril Stremusov a anunţat joi că 15.000 de persoane au trecut fluviul şi s-au refugiat pe malul stâng, în cadrul evacuărilor organizate de către forţe proruse.

El a dat asigurări că Rusia nu va abandona Hersonul, primul oraş ucrainean cucerit de către forţele ruse în martie, imediat după invazia Ucrainei.

"Hersonul va rezista până la ultimul (om)", a dat el asigurări.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat legea marţială în regiunile ucrainene Herson, Zaporijia, Lugansk şi Doneţk, pe care le-a anexat în septembrie - dar pe care armata rusă nu le controlează în înregime.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE