Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucraina recunoaște că nu poate continua războiul cu Rusia fără sprijin occidental: "Nu avem un plan B"

Postat la: 04.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asistenţa militară americană blocată pentru războiul Ucrainei împotriva Rusiei pune dificultate guvernul de la Kiev. Ministrul de Externe Dmytro Kuleba este încrezătoare că Congresul american îşi va da acordul pentru eliberarea ajutorului.

"Nu avem un plan B. Suntem încrezători în planul A", a declarat Kuleba într-un interviu pentru CNN. "Ucraina va lupta întotdeauna cu resursele care îi sunt date. Şi... ceea ce i se dă Ucrainei nu este caritate. Este o investiţie în protecţia NATO şi în protecţia prosperităţii poporului american", a spus el.

Kuleba a spus că, dacă Rusia se va impune în acest conflict, care are acum mai mult de 22 de luni, "alţi lideri vor fi tentaţi să meargă pe urmele Rusiei". Iar asigurarea securităţii în această parte a lumii şi descurajarea acestor lideri va necesita un preţ mult, mult mai mare pentru Statele Unite".

Kuleba a declarat că orice oficial care sugerează că preşedintele rus Vladimir Putin nu va ataca niciodată un stat membru NATO dacă Kremlinul va reuşi în Ucraina "face o greşeală uriaşă". Şi "ar trebui să îşi schimbe locul de muncă".

Solicitarea administraţiei americane pentru un sprijin suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost blocată în Congresul american, unde republicanii spun că trebuie să fie însoţită de controale mai stricte ale imigraţiei de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic.

Senatoarea americană independentă Kyrsten Sinema, din Arizona, care se numără printre statele care se învecinează cu Mexicul, a declarat miercuri că negociatorii din Senat "se apropie" de un acord bipartizan privind securitatea frontierei, pe care Congresul l-ar putea cupla cu un nou ajutor de urgenţă pentru Ucraina şi Israel.

Cu toate acestea, au rămas întrebări cu privire la Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani, care a cerut aprobarea de către Senat a unei legi de amploare privind imigraţia şi securitatea frontierelor, adoptată anul trecut.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Washingtonul luna trecută pentru a convinge Congresul să aprobe pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE