Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucraina pregătește și femeile pentru război

Postat la: 05.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Femeile ucrainene care au profesii relevante pentru serviciul militar nu vor mai putea părăsi țara începând cu 1 octombrie, transmite televiziunea publică ucraineană (Suspilne), citându-l pe un avocat al Ministerului Apărării din țară, Volodimir Smilka. Femeile care au pregătire în 14 domenii, inclusiv telecomunicații, chimie, biologie și altele, sunt eligibile pentru serviciul militar.

"Ordinul nr. 313 al Ministerului Apărării emis anul trecut a extins semnificativ lista profesiilor la care femeile trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar. Lista a fost modificată, iar în prezent, 14 profesii mai figurează pe ea. Cu toate acestea, înscrierea în registrul militar nu înseamnă mobilizare", a spus Smilka.

El a subliniat că țara "se apropie de standardele NATO nu numai în ceea ce privește armele, ci și în ceea ce privește înregistrarea militară.

"Această înregistrare este aceeași atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Ei adună documentele necesare și se adresează șefului întreprinderii lor, sunt trimiși la centrele teritoriale de recrutare", a explicat Smilka.

Potrivit acestuia, femeile militare sunt supuse acelorași restricții ca și bărbații. Nici documentele necesare pentru înrolarea femeilor în armată nu sunt diferite. Acestea includ un pașaport, un cod de identificare, certificate de căsătorie și de naștere, o diplomă și un certificat de la locul de muncă în care se indică specialitatea. Femeile nu vor fi amendate pentru nerespectarea ordinului până la sfârșitul anului, spune avocatul.

"Fiecare femeie care a absolvit o instituție de învățământ într-o specialitate relevantă a dobândit o specialitate. Pentru această specialitate, în cazul în care este prevăzută în ordin, ea este obligată să se prezinte la centrul teritorial de recrutare pentru înregistrare. În cazul în care o femeie lucrează într-o astfel de specialitate, dar nu are studii corespunzătoare, ea poate fi trimisă și de către angajator pentru înregistrarea militară", a spus el.

În prezent, spune Volodimir Smilka, Ministerul Apărării investighează dacă este necesar să țină registre separate pentru femei și cum să organizeze o comisie medicală.

Anterior, Rada Supremă a susținut proiectele de lege privind prelungirea mobilizării și a legii marțiale prezentate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit proiectului de lege "Cu privire la prelungirea legii marțiale în Ucraina", pe care Zelenski l-a prezentat parlamentului la 12 august, aceasta a fost prelungită pentru 90 de zile începând cu 23 august. Un al doilea document, privind prelungirea termenului de mobilizare generală, stabilește un termen similar.

Legea marțială a fost impusă în Ucraina la 24 februarie. Aceasta a fost prelungită în fiecare lună, iar la 22 mai, parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială și mobilizarea pentru trei luni deodată.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE