Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tusk, jignit de Farage după ce spus că există un „loc special în iad" pentru cei care au promovat Brexitul şi nu au venit cu soluţii

Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a criticat miercuri pe liderii politici britanici care au promovat ieşirea ţării lor din blocul comunitar şi nu au venit cu un plan, afirmând că există „un loc special în iad" ei. Fostul lider al partidului Ukip, eurosceptic şi anti-imigraţie, Nigel Farage, i-a răspuns imediat, jignindu-l, relatează presa internaţională.

„M-am întrebat cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexitul fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru efectuarea în siguranţă" a acestui proces, a spus Tusk într-o conferinţă de presă cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Bruxelles. Preşedintele Consiliului European a insistat pentru menţinerea mecanismului de siguranţă „backstop" la frontiera irlandeză. La rândul său, Leo Varadkar a apreciat că acordul pentru Brexit, respins deja de Parlamentul britanic, este „cel mai bun posibil".

Întâlnirea Tusk-Varadkar a avut loc cu o zi înainte de sosirea la Bruxelles a premierului britanic Theresa May, care vrea să-i propună preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker modificarea acordului divorţului dintre Londra şi Bruxelles. Tusk a reafirmat că acordul pentru Brexit aprobat deja de statele membre „nu este deschis către renegocieri".

Simţindu-se vizat de „locul în iad" menţionat de Tusk, Nigel Farage, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai campaniei ieşirii Marii Britanii din UE, i-a replicat că ţara sa va scăpa de „golani" şi „aroganţi". „După Brexit, vom scăpa de golanii care nu au fost aleşi, aroganţi ca tine, şi ne vom conduce singuri ţara. Îmi pare mai degrabă un rai".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE