Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump, pe cale să pună în practică cel mai negru scenariu pentru Europa. Putin este în extaz

Postat la: 15.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul om de afaceri şi actual preşedinte al Statelor Unite este aproape de o decizie care ar distruge eforturile SUA din ultimii 70 de ani. Potrivit New York Times, Donald Trump a declarat de mai multe ori în discuţii private din 2018 că vrea să retragă Statele Unite din NATO.

„Sunt puţine lucrurile pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi le doreşte mai mult decât slăbirea NATO, alianţa militară dintre SUA, Europa şi Canada care a descurajat agresiunea sovietică şi rusă în ultimii 70 de ani", scrie New York Times. În perioada unui summit NATO de anul trecut, Trump le-a recunoscut consilierilor lui pe probleme de securitate naţională că nu vede sensul alianţei militare, despre care susţine că este o scurgere de fonduri din bugetul SUA.

„Ar fi unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care orice preşedinte ar putea să le facă intereselor din SUA. Ar distruge peste 70 de ani de muncă grea sub mai multe administraţii, republicane şi democratice, pentru a crea probabil cea mai puternică şi avantajoasă alianţă din istorie [...] şi ar fi cel mai sălbatic succes pe care Vladimir Putin ar putea să-l viseze", a declarat Michèle A. Flournoy, subsecretar de apărare sub preşedintele Barack Obama.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE