Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump îl ironizează pe Macron în legătură cu „Vestele galbene"

Postat la: 05.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Sunt bucuros că prietenul meu Emmanuel Macron şi protestatarii de la Paris sunt de acord cu concluzia la care am ajuns eu acum doi ani", a scris Trump pe Twitter.

„Acordul de la Paris este plin de greşeli pentru că se creşte preţul energiei pentru ţările responsabile în timp ce cei mai mari poluanţi scapă", a precizat Trump, făcând referire la acordul global privind mediul semnat în 2015 la Paris.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat marţi suspendarea pentru şase luni a creşterii taxelor pentru carburanţi, care a determinat proteste violente în ultimele săptămâni.

El a declarat că suspendarea de şase luni va fi aplicată majorării taxelor pe carburanţi precum şi creşterilor la preţurile electricităţii şi gazelor şi controalelor stricte privind emisiile autovehiculelor.

Taxele fuseseră propuse iniţial pentru a descuraja populaţia franceză din a călători cu maşinile pentru a reduce poluarea, astfel încât Franţa să îşi atingă obiectivele acordului de la Paris.

Însă această măsură, care urma să fie implementată începând cu 1 ianuarie 2019, a dus la proteste naţionale care au devenit violente în weekend, oamenii susţinând că sunt afectaţi cei cu situaţii financiare precare, ei locuind departe de oraşe şi fiind astfel nevoiţi să îşi folosească maşinile constant.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE