Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump interzis să candideze. Fundația Soros a donat 1,35 milioane de dolari pentru acest demers

Postat la: 21.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Echipa de campanie a lui Trump a criticat Curtea Supremă din Colorado pentru că i-a interzis sa fie pe listele de vot în 2024 și a spus că judecătorii numiți de democrați se amestecă în alegeri din cauza sondajelor proaste ale "coruptului Joe".

Washington Free Beacon a scris în trecut că Soros a donat 1,35 milioane de dolari grupului Citizens for Responsibility and Ethics care e la originea procesului împotriva lui Trump, scrie Daily Mail.

Echipa de campanie Trump a criticat Curtea Supremă din Colorado, după ce l-a descalificat pe fostul președinte Donald Trump de a fi în buletinul de vot pentru alegerile primare prezidențiale din 2024. Purtătorul de cuvânt al campaniei, Steven Cheung, a susținut că un grup finanțat de donatorul miliardar democrat George Soros s-a aflat în spatele deciziei de a-l interzice pe Trump.

Într-o declarație, Cheung a spus: „N-a fost surprinzător, Curtea Supremă din Colorado, numită în totalitate democrată, a decis împotriva președintelui Trump.

„Sprijinirea planului unui grup de stânga, finanțat de Soros, de a interveni în alegeri în numele lui coruptului Joe Biden , eliminând numele președintelui Trump din buletinul de vot și eliminând drepturile alegătorilor din Colorado de a vota pentru candidatul ales de ei.

„ Liderii Partidului Democrat sunt într-o stare de paranoia față de creșterea în sondaje a președintelui Trump

„Și-au pierdut încrederea în președinția eșuată a lui Biden și acum fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica alegătorii americani să-l re-aleaga pe Trump în noiembrie anul viitor".

Curtea Supremă din Colorado a decis că fostul președinte a încălcat clauza insurecțională a celui de-al 14-lea amendament pentru rolul său în revoltele din 6 ianuarie .

Trump a vorbit cu susținătorii din Waterloo, Iowa, în această seară, timp de peste o oră, dar nu a abordat decizia instanței.

Într-o decizie de 4-3, Înalta Curte din Colorado a hotărât că fostul președinte și candidatul 2024 nu este eligibil pentru președinție.

Cheung a continuat: „Curtea Supremă din Colorado a emis o decizie complet viciată în această seară și vom depune rapid un recurs la Curtea Supremă a Statelor Unite și o cerere concomitentă de suspendare a acestei decizii profund nedemocratice".

Al 14-lea amendament a fost aprobat după Războiul Civil și interzice oficialilor să își caute o viitoare funcție în cazul în care s-ar fi „angajat în insurecție".

„Majoritatea instanței susține că Trump este descalificat de a ocupa funcția de președinte în conformitate cu secțiunea 3 a celui de-al 14-lea amendament", a scris instanța.

Decizia s-ar putea să nu fie menținută - Cheung confirmând marți seara că fostul președinte va face recurs la Curtea Supremă.

Hotărârea de marți va fi suspendată până pe 4 ianuarie, în așteptarea unui recurs.

„Avem deplină încredere că Curtea Supremă a SUA va decide rapid în favoarea noastră și va pune capăt, în cele din urmă, acestor procese ne-americane", a spus Cheung.

În prezent, patru judecători dintre cei șapte judecători în total care alcătuiesc Curtea Supremă din Colorado sunt democrați.

Cei patru judecători numiți de guvernatorii democrați Richard L. Gabriel, Melissa Hart, William W. Hood III și Monica Márquez au votat pentru descalificarea fostului președinte.

Șeful judecătorului Brian D. Boatright a disident, argumentând că întrebările constituționale sunt prea complexe pentru a fi rezolvate într-o audiere de stat. Judecătorii Maria E. Berkenkotter și Carlos Samour au fost, de asemenea, împotrivă.

Procesul a fost intentat de organizația Washington, DC, Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, în numele a șase alegători din Colorado, unii republicani și alții neafiliați unui partid politic.

Procesul a indicat rolul lui Trump în atacul din 6 ianuarie la Capitoliu și, de asemenea, eforturile sale de a răsturna alegerile prezidențiale din 2020.

Washington Free Beacon a raportat anterior că Soros a donat 1,35 milioane de dolari acestui grup.

Președintele și reclamanții au aplaudat decizia de marți, președintele Noah Bookbinder spunând: „Decizia instanței de astăzi afirmă ceea ce au susținut clienții noștri în acest proces: că Donald Trump este un insurecționist care s-a descalificat din funcție în temeiul secțiunii 3 a celui de-al 14-lea amendament pe baza rolului său în atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului și că secretarul Griswold trebuie să-l țină departe de votul primar din Colorado.

„Nu este doar istoric și justificat, ci este necesar pentru a proteja viitorul democrației în țara noastră".

„Constituția noastră afirmă clar că cei care își încalcă jurământul atacând democrația noastră li se interzice să servească în guvern".

Soros, în vârstă de 93 de ani, a susținut mult timp politica liberală și a fost un oponent deschis al președintelui George W. Bush.

Omul de afaceri de origine maghiară, care este un supraviețuitor al Holocaustului, a donat milioane pentru a împiedica realegerea sa.

Mai târziu, a donat în mare parte campaniile prezidențiale ale lui Barack Obama și Hilary Clinton.

În ultima vreme, miliardarul a susținut în mod repetat procurorii districtuali care au anulat legile privind cauțiunea și au optat să renunțe la urmărirea penală a infracțiunilor precum furtul.

Drept rezultat direct, criminalitatea a crescut vertiginos în marile orașe supravegheate de procuratorii lui Soros, procurorul de circuit din St. Louis, Kim Gardner, fiind nevoit să demisioneze, deoarece se confrunta cu un proiect de lege care i-ar lua cea mai mare parte din putere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE